СТШ ,,Михајло Пупин“ у Кули уписала највећи број свршених основаца

Фото: Qmedia

КУЛА, 05.07.2023. – Након два уписна круга у средње школе, резултати говоре да је најтраженија школа у нашој општини Средња техничка школа ,,Михајло Пупин“ у Кули. На 3 четворогодишња смера – Електротехничар информационих технологија, Електротехничар рачунара и Електротехничар обновљивих извора енергије уписано је максималних 30 ђака. Само један смер – Машински техничар за компјутерско конструисање уписало је мање ученика него што је предвиђено, 12 од 30. Када су у питању трогодишњи смерови, за Механичара моторних возила уписан  је максималан  број  ђака,  док  на смеру Бравар – заваривач постоје још 3 слободна места.

Након Средње техничке, пажњу ђака највише је привукла Економско – трговинска школа у Кули, па је тако у два четворогодишња смера  – Економски техничар и Комерцијалиста уписано максималних 30 ђака. Преостала два смера остала су непопуњена, па се тако за смер кувар определило 23 од 30 ђака,  а за смер Посластичар/трговац 17 од 30 ђака.

У Основној и средњој  школи са домом ученика ,,Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру,  на смер Туристички техничар уписано је максималних 30 ђака, за Гимназију општег типа на српском језику преостало је 18 места, а за Гимназију општег типа на русинском  језику 20.

Напослетку, на два смера у Средњој стручној  школи у Црвенки уписано је 33 ђака – максималних 30 на смер Возач моторних возила и 3 од планираних 30 на смер Фризер.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУсвојен правилник о подстицајима у пољопривреди
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here