За превенцију нелегалног одлагања отпада и уклањање депонија опредељено 5 милиона динара

Фото: Општина Кула

КУЛА, 06.07.2023. – Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић, и представници 30 локалних самоуправа у Србији потписали су уговоре о суфинансирању пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и спречавања нелегалног депоновања отпада у 2023. години. Овом приликом министарка Вујовић навела је: „Министарство наставља са уклањањем дивљих депонија. На овај начин, заједно са локалним самоуправама, боримо се за чистију животну средину свих грађана, што је стратешки циљ Министарства и Владе Републике Србије“.

Општина Кула је на овом конкурсу учествовала са пројектом Превенција нелегалног одлагања отпада и уклањање депонија на територији општине Кула, те су обезбеђена средства за ову намену у износу од  5 милиона динара, од којих ресорно Министарство опредељује 3,5 милиона, а локална самоуправа 1,5 милион динара.

У протеклом периоду у општини Кула су очишћене и уклоњене дивље депоније у Сивцу, Црвенки, Кули и Крушчићу. Учествовање општине Кула у оваквим пројектима годинама уназад у континуитету је доказ да локална самоуправа осим што ради на очувању животне средине, овим потезима стреми ка буђењу еколошке свести код грађана.

Извор: Општина Кула

Претходни чланакУ Галерији КЦ у Кули одржана изложба слика Силвије Јелачић
Следећаи чланакСПОРТ: Миловић на челу „Русина“, спектакл у Кули за љубитеље кошарке

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here