Одржана акција чишћења базена у Руском Крстуру

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 10.07.2023. – Традиционално, у јулу месецу, грађани Руског Крстура се ангажују на чишћењу базена у овом насељеном месту. Осим практичног значаја у виду спремања ове локације за купаче, ова акција, по ко зна који пут, доказује солидарност и слогу Крстурчана и Крстурчанки. Један од оних који су се радно ангажовали у акцији јесте и секретар Месне заједнице Руски Крстур, Михајло Пашо, који је истакао да му је најдраже видети најмлађе нараштаје, који својим примером дају лекцију из љубави према свом месту. Такође, искористио је прилику да се захвали општини Кула, Спортском центру општине Кула и многобројним јавним и приватним институцијама на несебичној подршци у реализацији једне овакве акције:

„Мени је јако драго да су се сва удружења и све институције одазвале на велику акцију на нивоу целог села. Мени је најдраже када видим да су дошла и наша деца, јер њима ово остаје и ми њих на неки начин уводимо у то како треба чувати нашу средину, јер базен се чисти и његова околина се уређује због њих и због свих грађана који долазе да нађу спас од врућина. Главни организатор акције је Месна заједница Руски Крстур, а главни покровитељ је општина Кула. Имамо пуно спонзора и партнерских фирми у оваквим дешавањима, као што је ЈКП „Руском“ и без њихових радника и логистике ово не би могло да се одради. Хтео бих овом приликом да похвалим и Спортски центар општине Кула на челу са господином Рачићем, који је финансирао набавку боје и, наравно, ништа не би могло да се реализује без општине Кула на челу са Дамјаном Миљанићем, од кога имамо издашну и несебичну подршку“.

Како је већ наведено, овој акцији сваке године прикључују се и најмлађи. Ђаци основне школе „Петро Кузмјак“ дали су свој огроман допринос чишћењу и уређењу базена. Наставник у поменутој основној школи, Дејан Бучко, рекао је да сваке године влада огромно интересовање деце за једну овакву акцију и да они већ у позно пролеће питају да ли се зна датум чишћења базена:

„Сваке године у ово време организује се акција чишћења базена, како би спремили ово наше купалиште за све суграђане током лета. Имамо одличну сарадњу са МЗ Руски Крстур и ЈКП „Руском“, а оно што је још важније јесте велики одзив деце. Они мене још током школске године питају када ће бити чишћење базена, а данас, са поносом могу да кажем, их има близу четрдесет. Вредно су радили, посао је урађен квалитетно и све је спремно за сезону купања“.

Извор: Q media

Претходни чланакВременска и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакРекордан број купача на базену у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here