Рекордан број купача на базену у Кули

Фото: Qmedia

КУЛА, 10.07.2023. – Прошлогодишња, дебитантска сезона базена у оквиру Спортског центра у Кули била је успешна када су многи параметри у питању. Када је реч о овој сезони, већ први дани рада базена наговештавају већи број садржаја, али и много већи број купача. Владан Рачић, директор Спортског центра општине Кула, рекао је да су безбедност и комфор посетилаца на првом месту и да сви запослени дају максимум како би базен од сада па надаље остао омиљена локација за бег од летњих врућина:

„Хтео бих да напоменем, пре свега, да је велика посета на кулском базену и ове године смо потукли све прошлогодишње рекорде. То је већ урађено у првим данима рада базена, а нама је најважнија ствар овде сигурност купача. Имамо шест обучених спасилаца који имају лиценце, а такође је битно напоменути и квалитет воде. Анализе квалитета воде ради Завод за јавно здравље. Они два пута недељно узимају узорке и сви резултати су одлични, те вода испуњава све критеријуме за купање. Ми, такође, радимо анализе на дневном нивоу, дакле минимум две, три анализе радимо за јачину хлора и пх вредност и увек држимо воду у параметрима који су у границама безбедног купања“.

Један од оних који је радно ангажован на базену и који се стара да све буде, народски речено, под конац, јесте Здравко Мишовић. Када је о садржајима на базену реч, Мишовић је истакао да је једна од овогодишњих карактеристика базена, осим масовности и сигурности воде на највишем нивоу, и разноврсна палета спортских садржаја:

„Већ од првог јула смо почели званичан рад, а сама цифра од 1500 купача говори довољно. Од понедељка, 10. јула, креће и обука непливача, где имамо, за сада, пријављено око четрдесетак деце. Очекујем да у наредне две недеље, када је обука непливача у питању, добијемо још две или три групе. Већина људи вероватно зна да је био и одбојкашки турнир, почели смо и са аква аеробиком, тако да сам уверен да ћемо, у односу на прошлу годину, реализовати много већи број наших идеја“.

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана акција чишћења базена у Руском Крстуру
Следећаи чланакПотписано седам уговора за доделу бесповратних средстава за куповину куће са окућницом у општини Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here