СПОРТ: „Хајдук“ дочекао госте са Филипина, турнир у бич волеју попримио међународни карактер

Фото: Qmedia

КУЛА, 10.07.2023. – У хали основне школе „Петефи бригада“ одигран је пријатељски кошаркашки меч међународног карактера, између „Хајдука“ из Куле и „Универзитета Филипини“ из истоимене државе. Иако је резултат био у другом плану, он гласи 81:85 за госте. Имајући у виду чињеницу да се овакав меч не виђа често, нешто више о самој реализацији доласка гостију са Филипина у Кулу рекао је Никола Угрица из агенције „Combo guard agency“, који је најзаслужнији за реализацију ове утакмице:

„Ја сам радио на Филипинима две године и они су ме позвали да им организујем припремни период у Србији за њихову универзитетску лигу коју играју. Након тога, ја сам их спајао са клубовима који су на њиховом нивоу, па је тако дошло до мене и Данила Боровића и  до реализације ове утакмице. Квалитет универзитетске кошарке на Филипинима је сличан квалитету наше нижеразредне кошарке. Отприлике, ова екипа је на нивоу наше треће или четврте лиге. ПБА лига, њихово најквалитетније такмичење, је на доста високом нивоу, али у глобалу, филипинска кошарка је далеко по квалитету од наше“.

Повратник у хајдучке редове, тренер Данило Боровић, истакао је да су његови пулени играли против једне сјајне екипе. Такође, рекао је нешто више о самом плану припрема за наредну сезону:

„Играли смо против једне сјајне екипе са Филипина који су већ у тренингу и дуго су заједно, за разлику од нас који смо се скупили пре десет дана. Показали смо одличан одговор на њихову агресивну игру и један карактер који мене највише занима ове сезоне. Треба да имамо карактер победника, а у овом мечу смо то показали, с обзиром да смо смањили са минус 25 на минус пет разлике за десет минута. Фалило је мало среће и концентрације за победу, али нема никаквог жала за овим поразом, јер ово су момци који су се тек упознали, који су заједно тек десет дана и мислим да ће бити одлична екипа и одлична хемија, а највише од свега ме радује пуна хала, што ову Кулу треба и највише да краси“.

На терену за одбојку на песку у оквиру Спортског центра у Кули одржан је турнир у овој спортској дисциплини. Учествовало је преко 20 екипа, а турнир је попримио и међународни карактер, с обзиром да су наступила два пара из Русије и један из Босне и Херцеговине. Организатор турнира је Одбојкашки клуб „Хајдук“, уз подршку Општине Кула и Спортског центра општине Кула, као и многобројних приватних спонзора, а наступали су мушкарци 2на2. Када је о оним најбољима реч, треће место освојио је пар Мартин Лекар-Владимир Крнач из Бачког Петровца, друга позиција припала је пару Вукашин Рајковић-Марко Макарић из Новог Сада, док су шампиони турнира момци из Врбаса и Нове Пазове, Миљан Миловић и Марко Радосављевић. Награде је уручио селектор бич волеј репрезентације Србије, Стефан Баста, који је оценио да је ово најбољи турнир који је у последњих десет година организован у Србији. Такође, оставио је као отворену могућност да репрезентације Србије евентуално реализује овде своје припреме у будућности. Председник одбојкашког клуба „Хајдук“ из Куле, Милорад Лазић, изразио је задовољство што је турнир масовнији него прошле године. Такође, искористио је прилику да се захвали свима онима без којих би организација турнира била немогућа мисија:

„Потрудили смо се да прошле године оставимо добар утисак, а ове године присутно је још више екипа и могу слободно да кажем да је турнир попримио међународни карактер, с обзиром да имамо два пара из Русије и један из БиХ. Генерално смо задовољни како је организација испала и мислим да су и гости били задовољни свиме виђеним. Највећи део захвалности за реализацију овог турнира иде општини Кула и председнику Дамјану Миљанићу, затим Спортском центру општине Кула, потом је на располагању био и мој пријатељ Здравко Мишовић. Сви су се они потрудили да овај турнир изгледа величанствено, а не смем да заборавим и многе приватне компаније које су пружиле несебичну материјалну подршку“.

Овај турнир посетило је и неколико играча који наступају у Суперлиги Србије и који су на радару селектора сениорске репрезентације Србије, Игора Колаковића. Један од њих јесте и одбојкаш суботичког „Спартака“, Миљан Миловић, који је и учествовао и, на крају, са својим саиграчем и освојио турнир. Миловић је рекао да већ дуже време познаје и сарађује са људима из одбојкашког клуба „Хајдук“, да је реч о коректним спортским радницима и људима и да ће се и убудуће радо одазвати сличним позивима:

„Хтео бих, пре свега, да се захвалим што сам добио позив за овај турнир. Дуги низ година познајем Милорада Лазића и Богдана Марића и реч је о заиста великим професионалцима и сјајним људима. Годинама сам играо на турниру у Бачкој Тополи, а пре отприлике десетак година играо сам и на турниру у Кули, тако да ми је увек драго да дођем у Кулу. Куљани никада нису заказали са организацијом, све је увек на највишем могућем нивоу, те ћу се увек радо одазвати позиву“.

Извор: Q media

Претходни чланакУ Кули одржана традиционална манифестација ,,Црногорско вече“
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here