Субвенције за енергетску ефикасност за грађане у 131 локалној самоуправи

Фото: Министарство рударства и енергетике

СРБИЈА, 12.07.2023. – Субвенције за повећање енергетске ефикасности у породичним кућама и становима биће доступне грађанима у 131 локалној самоуправи, колико се пријавило на јавни позив Министарства у јуну и добило средства за спровођење овог програма, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

„Велики број пријављених локалних самоуправа за нови програм за енергетску санацију породичних кућа и станова показује да је тема енергетске ефикасности препозната као приоритет не само у Влади, него и од стране градова и општина, као и самих грађана. На претходна три јавна позива за повећање енергетске ефикасности у домаћинствима, субвенције је добило око 20.000 грађана, а за субвенције је издвојено око 2,7 милијарди динара. Наш план је да још 50.000 домаћинстава добије субвенције, јер смо обезбедили дупло више средстава“, рекла је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић.

Следеће недеље биће потписани уговори између Министарства и локалних самоуправа, а након тога следи спровођење јавних позива за привредне субјекте који ће изводити радове и очекује се да већ током лета буду расписани први јавни позиви за грађане. Према решењу Министарства рударства и енергетике, општини Кула је по основу одобрено 3,5 милиона динара.

Извор: РТВ

Претходни чланакИзмене у режиму одношења комуналног отпада у Кули
Следећаи чланакСПОРТ: Лука Жугић трећи у атлетици на „Спортским играма младих“, у Кули одржан летњи рапид турнир у шаху

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here