Поскупљење струје није извесно, одлука о промени цене после детаљне анализе

Foto: Pixabay

СРБИЈА, 13.07.2023. – Вршилац дужности генералног директора ЕПС-а, Душан Живковић, рекао је за РТС да се цена струје пажљиво анализира. Поручио је да ће пажљива анализа добро сагледати постоји ли потреба за поскупљењем.

Указао је да су блага зима и добра хидрологија створили услове да акумулације и депоније буду пуне.

,,У акумулацијама тренутно имамо преко 600 гигават сати, депоније су на нивоу два милиона тона угља, тако да спремно дочекујемо следећу зиму“, каже Живковић.

По препоруци ММФ-а помињу се још два поскупљења струје, једно би требало да уследи већ од новембра. Живковић каже да је сваки пут цена струје пажљиво анализирана.

,,Није био раст цене због раста цене, та пажљива анализа је водила рачуна о томе да се обезбеди одрживост пословања, безбедно и сигурно снабдевање дугорочно потрошача, створе услови за развој, за инвестиције и цена управо из те пажљиве анализе ће проистећи са основним циљем да створимо услове за развој, за инвестиције и за даље унапређење компаније“, истиче Живковић.

На питање да ли то значи да није извесно да ће до поскупљења и доћи, каже да није извесно, али да је циљ пажљива анализа која треба да добро сагледа да ли постоји потреба за тим.

Извор: РТВ

Претходни чланакСПОРТ: У току пријаве за учешће на турниру у малом фудбалу у Крушчићу
Следећаи чланакTilos a tarlók és szármaradványok égetése

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here