Крушчић: мештани поново имају струју, највеће губитке претрпели пољопривредници

Фото: Qmedia

КРУШЧИЋ, 14.07.2023. – Јако невреме, праћено крупним градом, које је протекле ноћи погодило кулску општину, а посебно насељено место Крушчић, створило је много штете у целом селу. Порушено је 15 – 20 стабала, пале су две бандере, а највише штете претрпели су пољопривредници.

Председник Надзорног одбора савета Месне заједнице Крушчић, Здравко Граовац, изразио је захвалност јавним комуналним предузећима из Црвенке, Куле и Сивца, која су им притекла у помоћ, Електродистрибуцији, али и грађанима који су одмах након невремена масовно изашли да помогну у санирању штете:

,,Ситуацију смо донекле довели под контролу. Од синоћ смо на терену. Изашли смо одмах по престанку невремена и заиста је било стравично – по мраку смо секли дрвеће. Радници Електродистрибуције су одмах изашли на лице места и помогли смо им у смислу да склонимо то дрвеће са проводника и електричних водова и склонили смо дрвеће са улица. Како је био мрак, нисмо могли ни да видимо сву размеру штете. Захваљујем се грађанима, који су синоћ масовно изашли да помогну, јер нас три – четири радника ,,Рускома“ не бисмо могли ништа да урадимо без њих. Јутрос су екипе изашле на терен и, у складу са тим, заиста морам да изразим велику захвалност осталим јавним комуналним предузећима – ,,Водоводу“ из Црвенке, ,,Раднику“ из Сивца и ,,Комуналцу“ из Куле, који су послали своје раднике и механизацију да нам помогну, јер бисмо ми сами овде били немоћни. Пало је 15 – 20 дрва само у ширем центру насељеног места Крушчић, пале су две бандере… Сада је ситуација доведена под контролу, остало је још дрвећа да се исече и уклони и да се поваде пањеви. Радници Електродистрибуције су заменили и ставили нове водове, једну бандеру су заменили, а другу припремили и ставиће је у наредном периоду. Овај центар и зеленило, којим смо се поносили, сада је обезглављено и срце ме боли за тим стаблима, али нажалост, тако се десило, против онога горе не можемо“.

По његовим речима, највише су страдали пољопривредници, а штета је немерљива на соји, кукурузу, паприци…

,,Обишао сам мало околину, највише су заиста страдали пољопривредници. Штета је 100% на соји, кукурузу, паприци, на свему… Ипак, надам се да ћемо, уз помоћ локалне самоуправе, успети да поправимо ситуацију“.

Навео је и да су радници Електродистрибуције решили проблем и да струје поново има у селу:

,,Радници Електродистрибуције су отишли око 13:30 часова из села. Воде имамо, струје имамо. Сада ћу проверити стање на извориштима, да ли се нешто пореметило због нестанка струје, али сада сви грађани имају и струју и воду“.

Извор: Q media

Претходни чланакA Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége idén is megszervezi a búza begyűjtését a Magyarok Kenyere programban
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here