Одржана хитна Седница штаба за ванредне ситуације: пријава штете путем сајта Општине Кула и у Месним заједницама

Фото: Qmedia

КУЛА, 14.07.2023. – Претходне вечери, на територији општине Кула, велико невреме, праћено јаким пљусковима и градом, за собом је оставило велику штету. Погођена су насељена места Липар и Руски Крстур, делови Куле и Црвенке и посебно Крушчић, где екипе јавних комуналних предузећа, на челу са Јавним комуналним предузећем ,,Комуналац“ које координише свим службама у раду, од синоћ раде на санирању последица.

И поред правовременог деловања противградне службе, током кога је од 19.12 до 20.13 часова на територији општине Кула дејствовало 9 станица и испаљено 59 ракета и од 23.12 до 23.59 часова, када је дејствовало 6 станица и испаљено 6 ракета, невреме је нанело озбиљну штету, пре свега пољопривредницима.

Председник опшине Кула, Дамјан Миљанић, одмах је издао саопштење у коме је сазвао Седницу штаба за ванредне ситуације за јутрос у 08:30 часова. На седници, којој су присуствовали директори јавних комуналних предузећа, представници месних заједница и чланови комисије која је формирана са циљем утврђивања настале штете, донета је одлука да сви пољопривредници могу да пријаве штету на објектима и усевима, како би, након процене, могли да добију помоћ око санирања последица невремена. Образац за пријаву штете пољопривредници могу да пронађу на сајту Општине Кула или могу да се јаве у Месну заједнице и насељеном месту у којем живе.

Захтеве за надокнаду штете слати на мејл: bleovac@kula.rs

Извор: Q media

Претходни чланакДизел поскупљује три динара – на 186, бензин два динара – на 178
Следећаи чланакУ Крушчићу у току санирање последица невремена

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here