Sürgősségi értekezletet tartott a parancsnokság rendkívüli helyzetekért felelős osztálya, nyitott a kárbejelentés Kúla község honlapján

Фото: Qmedia

KÚLA, 2023.07.14. – Előző este Kúla község területén egy nagy vihar csapott le, heves esőzésekkel és jégesővel kísérve, mely sok kárt hagyott maga után. Lipár és Keresztúr városok, Kúla és Cservenka egyes részei, de különösen Kruščić érintettek, ahol tegnap este óta dolgoznak a közüzemi társaságok csapatai. A munkájuk során minden szolgáltatás fő koordinátora a „Komunalac” köztisztasági közvállalat, hogy elhárítsák a következményeket.

A jégeső-elhárító szolgálat időbeni intézkedése ellenére, melynek során 19:12-től 20:13-ig 9 állomás működött és 59 rakétát lőttek ki Kúla község területéről, 23:12 és 23.59 óra között pedig 6 állomásról, 6 rakétát lőttek ki. A vihar komoly károkat okozott, különösen a gazdálkodók számára.
Kúla önkormányzatának elnöke, Damjan Miljanić azonnal közleményt adott ki, amelyben ma reggel 08:30-ra összehívta a parancsnokság rendkívüli helyzetekkel foglalkozó ülését. Az ülésen, amelyen részt vettek a közszolgáltató cégek igazgatói, a helyi közösségek képviselői, valamint az okozott kár megállapítása céljából megalakult bizottság tagjai, úgy döntöttek, hogy minden gazdálkodó bejelentheti az épületekben és a termésben keletkezett károkat, hogy felmérés után segítséget kapjanak a vihar következményeinek felszámolásában. A kárbejelentési nyomtatványt a gazdálkodók megtalálják Kúla község honlapján, vagy felvehetik a kapcsolatot, lakóhelyük közösségi irodájában.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакУ Крушчићу у току санирање последица невремена
Следећаи чланакA kúlai Sportközpont uszodájának tavalyi debütáló szezonja több paraméterben is sikeres volt

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here