У Крушчићу у току санирање последица невремена

Фото: Qmedia

КРУШЧИЋ, 14.07.2023. – Претходне вечери, на територији општине Кула, велико невреме, праћено јаким пљусковима и градом, за собом је оставило велику штету. И против поред правовременог деловања противградне службе, погођена су насељена места Липар и Руски Крстур, делови Куле и Црвенке и посебно Крушчић, где екипе јавних комуналних предузећа, на челу са Јавним комуналним предузећем ,,Комуналац“ које координише свим службама у раду, од синоћ раде на санирању последица.

Директор Јавног комуналног предузећа ,,Комуналац“, Марко Пешић, обишао је Крушчић, у коме јавна комунална предузећа и ЕПС раде на уклањању ишчупаних и поломљених стабала и санирању последица на електро-мрежи. Грађане је замолио за стрпљење како би успели да отклоне све последице невремена:

,,Као што видите, незапамћено невреме у задњих десет година се десило синоћ на територији наше општине. Многа места су погођена – Липар, делови Куле и Црвенке, Руски Крстур, а највише је погођен Крушчић. Овде је пало преко тридесет стабала и нанело је озбиљну штету. ЈКП ,,Комуналац“ координише свим службама у раду и свим комуналним предузећима. Данас смо овде да што пре санирамо штету која је настала. Могу да замолим грађане само да буду што стрпљивији да бисмо ми стигли да отклонимо све последице које су настале услед јаког невремена“.

Нагласио је да и да пољоприведници штету могу да пријаве обрасцом који ће пронаћи на сајту Општине Кула, као и у Месним заједницама у насељеним местима у којима живе:

,,Председник општине је одмах реаговао, јутрос је сазвао Седницу штаба за ванредне ситуације, на коме смо донели одлуку да сви пољоприведници на обрасцу могу да пријаве своју штету која је настала и која ће се, после тога, узети у разматрање. Настала је јако велика штета и апелујемо на све пољопривреднике који су имали штету да им општинска управа, ми из јавних комуналних предузећа и сви заједно који координишемо овим радом, помогнемо да на неки начин умање штету која је настала“.

Нагласио је да је ,,Комуналац“ синоћ изашао на терен, са радовима се наставило и јутрос, а остала јавна комунална предузећа прикључила су се у санирању штете. Како каже, штета се још увек сагледава и неизведно је колико ће радови трајати, али у сваком случају неће стати док се сав посао не заврши.

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана хитна Седница штаба за ванредне ситуације: пријава штете путем сајта Општине Кула и у Месним заједницама
Следећаи чланакSürgősségi értekezletet tartott a parancsnokság rendkívüli helyzetekért felelős osztálya, nyitott a kárbejelentés Kúla község honlapján

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here