У среду у Крушчићу почиње „Црногорско културно љето“

Foto: Kulturno umetnicko drustvo Kruscic

КРУШЧИЋ, 17.07.2023. – Трећа по реду манифестација „Црногорско културно љето“ почиње у среду, 19. јула и трајаће до суботе, 22. јула. Програм почиње у среду у 20 часова представом драмског студија „Велимир Сандић Вељко“ из Сивца, „Воз“, у режији Владимира Риса. Сат времена касније, у 21 час, на програму је наступ фолклорног ансамбла Дома културе Сивац, који ће приказати колаж црногорских песама и игара.

Другог дана манифестације на програму је представа „Кокошка“, у режији Моамера Касумовића,  Центра за културу „Војислав Булатовић Струњо“ из Бијелог Поља. Ова представа почиње у 20 часова.

У петак у 20 часова почиње представа „Писма“, по мотивима текста Жила Костажа, а у извођењу Корифеј театра и Центра за културу из Колашина, док је у 20.45 предвиђен наступ женске певачке групе „Ђуде“ из Колашина. Наведени културно-уметнички програм биће извођен у Позоришној сали Културно-уметничког друштва „Крушчић“.

Последњи дан „Црногорског културног љета“ почиње у суботу у 10 часова ликовном колонијом у парку иза споменика у центру Крушчића. Потом, у 20.30 часова, на тргу код споменика, наступа певачка група „Ђуде“ из Колашина, у 21 час је рок концерт групе „Шендон“ из Колашина, која је предгрупа бенду „Рудолф“, такође из Колашина, а која наступа у 22 часа и чији наступ затвара овогодишњи програм манифестације. Улаз на све догађаје је бесплатан.

Организатори „Црногорског културног љета“ су Културно-уметничко друштво „Крушчић“ и Удружење Црногораца Крушчића. Суорганизатор манифестације је Месна заједница Крушчић, док су покровитељи Општина Кула, Туристичка организација општине Кула, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Национални савет црногорске националне мањине у Србији и Управа за сарадњу са дијаспором-исељеницима Владе Црне Горе.

Извор: Културно уметничко друштво „Крушчић“

Претходни чланакУ Србији на снази црвени метео-аларм због високих температура
Следећаи чланакМИНИСТАР ГАШИЋ БРАЧНОМ ПАРУ ИЗ ВАЉЕВА ОБЕЗБЕДИО НОВИ ДОМ

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here