Подршка за почетнике у пословању и младе

Foto: Ministarstvo privrede

СРБИЈА, 18.07.2023. – Министарство привреде расписало је јавни позив за доделу бесповратних средстава по Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању и младе у 2023. години.

Право да се пријаве на Јавни позив имају предузетници, микро и мала привредна друштва, који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најраније две године у односу на годину подношења захтева, односно у 2021, 2022. или 2023. години, као и предузетници, микро и мала привредна друштва, који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најраније пет година у односу на годину подношења захтева, односно у 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. или 2023. години, а чији оснивач и законски заступник је физичко лице старости до 35 година.

Јавни позив се односи на сва незапослена лица и  привреднике који су у почетној фази развоја за доделу бесповрaтних средстава за набавку опреме, алата и достaвних возила, текуће одржавање пословног и/или производног простора, као и за оперативне трошкове (до 20 % укупног улагања).

Јавни позив је отворен док износ тражених бесповратних средстава не премаши износ расположивих средстава за спровођење Програма за 35%, колико је просечан проценат одбијених, као и одусталих захтева пре решавања у претходним годинама, а најкасније до 31.12.2023. године.

Све информације и потребну документацију заинтересовани могу пронаћи на интернет страници Министарства привреде: privreda.gov.rs и Фонда за развој: fondzarazvoj.gov.rs, као и на порталу preduzetnistvo.gov.rs.

Извор: РТВ

 

Претходни чланакДеца оболела од СМА најскупљи лек моћи ће да приме о трошку државе
Следећаи чланакПријава за субвенције за подизање засада воћака и хмеља

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here