Нов живот сеоских средина захваљујући програму куповине кућа на селу

Фото: Qmedia

КРУШЧИЋ, 21.07.2023. – Село и домаћин увек су били термини који су непосредно били везани за нашу земљу. Ипак, у неким ранијим временима, околностима, па и приоритетима, акценат је стављан на урбане средине, те су тако, због „трбуха за крухом“ многи напустили своја села и кренули пут града. Ипак, 2021. године Министарство за бригу о селу покренуло је програм куповине сеоских кућа са окућницом, а резултати се виде широм територије Србије, између осталог и у општини Кула, где је реализовано 70-ак пројеката. У насељеном месту Крушчић реализовано је шест пројеката, чиме је овај програм дао допринос у побољшању демографске слике овог места.  Секретар МЗ „Крушчић“,  Миљана Рабреновић, истиче да је, захваљујући овом програму и адекватном приступу и одлукама Владе Србије и Општине Кула, значајно унапређен живот лица која су добили куће. Такође, рекла је да свака усељена кућа представља велики подстрек и победу, како за Крушчић, тако и за остале сеоске средине:

„Захваљујући Влади Републике Србије и програму Министарства за бригу о селу, општина Кула је, заједно са својим грађанима, учествовала на конкурсу за куповину кућа са окућницом и успешно реализовала 70 пројеката, од тога у насељеном месту Крушчић шест и тиме значајно унапредила квалитет живота свих породица које живе на селу. Реч је о вишечланим породицама, породицама са једним самохраним родитељем и младим пољопривредницима. Општинска управа Кула активно учествује већ пар година уназад у свим конкурсима које расписује Министарство за бригу о селу и пружа сву неопходну помоћ становницима наше општине, што саветодавну, што административну, да се њихове апликације на конкурсу позитивно реше. Овим путем желим да се захвалим свим ресорима Владе и министарства, као и релевантним представницима наше општине што улажу труд и средства да помогну становницима малих насељених места да обезбеде кров над главом и тиме спрече одлазак младих у градове, а самим тим и значајно унапреде квалитет живота на селy“.

Извор: Q media

 

Претходни чланак,,Црногорско културно љето“ у Крушчићу: Вечерас колашинска представа ,,Писма“ и наступ певачке групе ,,Ђуде“ из Колашина
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here