ЈКП ,,Радник“ Сивац: У току санирање последица невремена

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 24.07.2023. – Невреме које је у петак захватило Сивац направило је велику штету. Ишчупано је и поломљено око 150 стабала, између осталог у парку и испред Основне школе ,,20. октобар“ у Сивцу. Оштећени су кровови и покидане жице, те су многи мештани известан број сати, до доласка екипа ЕПС-а, били без струје. Екипе ЈКП ,,Радник“ из Сивца и ЈКП ,,Комуналац“ из Куле су, исте вечери, почеле да раде на санацији настале штете.

Санација је настављена и у току викенда, када су посечена и уклоњена сва стабла која су попадала по улицама и тротоарима, а екипе су и даље на услузи свим грађанима који имају проблем са уклањањем стабала у својим двориштима и баштама.

Директор ЈКП ,,Радник“ у Сивцу, Жељко Маџарев, истакао је да је стање у Сивцу сада добро, али да грађани којима је дрвеће пало у двориште и нису у могућности сами да га уклоне, могу да се јаве у ЈКП ,,Радник“ или у Месну заједницу и помоћ ће им бити указана:

,,Као што видите, сада је стање у Сивцу добро. Одмах смо кренули у санацију штете. Улица Маршала Тита и још неке споредне улице биле су блокиране. Гледали смо да што пре посечемо та дрва и оспособимо улицу са саобраћај. Пало је око 150 стабала, што на куће, што на путеве. У школи у Новом Сивцу стање је сада добро, али је и тамо попадало 5 – 6 стабала и била је заиста велика штета, али и то смо успели брзо да санирамо. Грађани могу да се јаве у ЈКП ,,Радник“ или у Месну заједницу, ако им је пало неко дрво у дворишту, и ми ћемо доћи то да посечемо“.

Извор: Q media

Претходни чланакНа излетишту ,,Поток“ у Црвенки одржана манифестација ,,Летњи изазови“
Следећаи чланакСПОРТ: Припреме фудбалера у пуном јеку

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here