Опредељена средства за самозапошљавање у општини Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 27.07.2023. – Сваке године општина Кула у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Канцеларијом за локални економски развој опредељује средства за самозапошљавање, чиме се подстичу предузетничке идеје и утиче на побољшање економске слике општине Кула. Драгана Жекић-Шукара из Канцеларије за локални економски развој рекла је да је ове године већи број пријављених у односу на прошлу годину, као и то да су заступљене различите врсте занимања:

„Уговори ће бити потписани вероватно у току наредне недеље, а поднете су тридесет и три пријаве, а тринаест људи ће добити средства да започну сопствени бизнис. Покривена су сва насељена места у општини Кула, а делатности су различите, од угоститељства, завршних грађевинских радова па до аутомеханичарске струке. Било је веома велико интересовање ове године, а присутан је узлазни тренд када је број пријава у питању, с обзиром да је прошле године било двадесет пријава, а ове године за тринаест пријава више. Надам се да ће и у годинама које следе бити велико интересовање, а општина Кула и Канцеларија за локални економски развој и даље ће пружити адекватну подршку свима онима који желе да уђу у свет сопственог бизниса“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да је локална самоуправа препознала важност бизнис идеја становништва и да из године у годину на адекватне начине подржава њихов пут од идеје до реализације:

„Сваке године општина Кула и Канцеларија за локални економски развој, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, имају програм мера за повећање запошљавања и побољшање услова пословања, а једна од тих мера је и конкурс за самозапошљавање. Општина обезбеђује средства док Канцеларија за локални економски развој и Национална служба за запошљавање врше селекцију и ове године један број лица је добио средства за покретање сопственог посла. До сада, више од шездесет људи је засновало посао уз подршку општине Кула и Канцеларије за локални економски развој“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСложно и у невољи: лекција из солидарности и хуманости у Руском Крстуру
Следећаи чланакПрогоза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here