Szombaton lesz a Petőfi-szobor ünnepélyes leleplezése és felszentelése program Kúlán

Fotó: Qmedia

KÚLA, 2023.07.27. – Szombaton kerül leleplezésre Kúlán az első magyar vonatkozású mellszobor. Az esemény programja 16 órakor kezdődik a Szent György római katolikus – templomban egy rövid közösségi tájékoztatóval amelyet Hugyik Karolina, a Népkör Magyar Művelődési Központ Kulturális Bizottságának elnöke olvas fel, majd a jelenlevők megtekinthetik a kisfilmet amellyel a Népkör MMK pályázott.

A szentmise keretében Juhász György esperesplébános megemlékezik Petőfi Sándorról, a legnagyobb magyar költőről és forradalmárról valamint a többi szabadságharcosról. A szentmisét a Szent György plébánia Cecília énekkara teszi meghittebbé, alkalmi énekekkel de a szentmise végén a himnusz is elhangzik. Ezután az ünneplő közösség a templom közelében már felállított talapzaton elhelyezett Petőfi szoborhoz vonul ahol a program részeként Benedek Dániel, a Népkör MMK aktív tagja Petőfi verset szaval, majd Fenyvesi Petronella és Goga Márta megzenésített Petőfi versel tiszteleg a költő és szabadságharcos előtt, Bakó Zoltán, gitár kíséretében.

A leleplezés előtt ünnepi beszédet mond Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint köszöntőt hallhatunk Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnökétől.
Hugyik Sára és Bajai Leon a Népkör MMK néptánccsoport aktív tagjai által kerül leleplezésre szombaton az első magyar vonatkozású mellszobor Kúlán, a Petőfi-mellszobor, amelyet Juhász György esperesplébános szentel meg és Valka Károly, Kúla alpolgármestere és a Népkör MMK alelnöke a tisztelet és megemlékezés koszorúját helyezi el azon. Az ünnepélyes átadó, leleplezés, a Szózat dallamaival zárul.

Fotó: Qmedia

Forrás: Qmedia

Претходни чланакСПОРТ: „Хајдук“ поражен од „Текстилца“ у пријатељском мечу
Следећаи чланакСложно и у невољи: лекција из солидарности и хуманости у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here