Избор за чланове Савета месне заједнице ,,Доњи град“: Грађани до 11. августа могу извршити увид у део бирачког списка

Фото: pixabay

КУЛА, 28.07.2023. – Поводом избора за чланове Савета месне заједнице ,,Доњи град“, који су расписани за 27. август 2023. године, обавештавају се грађани Месне заједнице ,,Доњи град“ да могу извршити увид у део бирачког списка који се води на територију Месне заједнице ,,Доњи град“, ради провере да ли су уписани у бирачки списак и захтевати доношење решења којим се заснива промена у бирачком списку (упис, брисање, измена, допуна или исправка).

Увид у део бирачког списка може се извршити до закључења бирачког списка, 11. августа 2023. године у 24 часа, непосредно сваког радног дана од 7 до 15 часова у згради Општине Кула, ул. Лењинова бр. 11, као и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе ( https://upit.birackispisak.gov.rs ) уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

До закључења бирачког списка, 11. августа 2023. године у 24 часа, грађани могу од Општинске управе Кула захтевати доношење решења којима се заснивају промене у бирачком списку (упис, брисање, измена, допуна или исправка), а од закључења бирачког списка, све до 72 часа пре дана избора (до 23. августа 2023. године у 24 часа), Министарство државне управе и локалне самоуправе доноси решења којима се заснива промена у бирачком списку, на основу захтева грађана непосредно поднетих Министарству или путем Општинске управе.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакСПОРТ: Савковић и Јовановић нова појачања „Хајдука 1912“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here