Расписан конкурс за 37 полазника ЦОПО на подручју ПУ у Сомбору

Фото: Qmedia

СОМБОР, 02.08.2023. – Министарство унутрашњих послова расписало  је конкурс за упис 1.100 полазника у Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО), за стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника и то за потребе свих 27 полицијских управа у Србији.

У циљу информисања грађана за упис полазника, у Лењиновој улици у Кули, преко пута старе зграде Полиције, данас је био постављен  штанд, на коме су  сви заинтересовани могли да комуницирају са полицијским службеницима, али и да добију летке на којима је наведено више информација о самом конкурсу.

Портпарол Полицијске управе у Сомбору, Наташа Мугоша, истакла је да је конкурс отворен до 11. августа, као и да заинтересовани кандидати могу да се пријаве у полицијским станицама према месту пребивалишта:

,,Министарство унутрашњих послова објавило је конкурс за упис 1100 полазника у Центар за основну полицијску обуку. За подручје Полицијске управе у Сомбору расписан је конкурс за 37 полазника – 10 за радно место полицајца, 20 за радно место саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода и 7 полазника за радно место граничног полицајца“.

Додала је и да кандидати који  желе да се пријаве треба да имају између 18 и 24 године, са изузетком свршених студената Криминалистичко – полицијског универзитета:

Кандидат не сме да има мање од 18 година, а више од 24 године, до дана закључења конкурса. Кандидати који су свршени студенти Криминалистичко – полицијског универзитета не смеју да имају више од 27 година до дана закључења конкурса“.

Сви услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

Фото: Qmedia

Извор: Q media

Претходни чланакСПОРТ: У току пријаве за меморијални турнир „Петровски 3на3“
Следећаи чланакЛоврековић оголио лицемере из коалиције Заједно: Гупике за глупике (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here