Апел МУП-а: Важност поштовања саобраћајних прописа у пољопривреди

Фото: МУП

СРБИЈА, 03.08.2023. – С обзиром на то да се највећи број саобраћајних незгода у којима су страдали возачи трактора догађа у време када су у току пољопривредни радови, Министарство унутрашњих послова апелује на возаче трактора и других радних машина да се доследно придржавају свих саобраћајних прописа и тиме сачувају свој живот.

Управа саобраћајне полиције истиче да је од почетка године у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинуло пет возача трактора и један путник у тракторској приколици, а на шумским путевима и њивама погинуло је девет особа.

Позивамо возаче ових возила да поштују мере безбедности, да не управљају возилом под дејством алкохола, као и да са обрадивих површина и земљаних путева на коловоз не износе блато и укључују се када се увере да је то безбедно.

Такође, апелујемо да редовно обављају техничке прегледе, да им светлосно-сигнални уређаји буду исправни, као и уређаји за спајање вучног и прикључног возила и да користе жуто ротационо светло у условима смањене видљивости и ноћу.

Истичемо да је трактором забрањено вући више од два прикључна возила, тако да у прикључном возилу које вуче трактор може бити највише пет особа, а у товарном простору мотокултиватора три.

Министарство унутрашњих послова апелује и на остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Извор: МУП

Претходни чланакРасписан конкурс за доделу средстава за подстицање предузетништва
Следећаи чланакСПОРТ: У току пријаве за фудбалски „Ноћни турнир 2023“ у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here