СПОРТ: „Сердар“ из Мојковца освајач турнира „Радисав Рабреновић“

Фото: Qmedia

КРУШЧИЋ, 07.08.2023. – Осми по реду меморијални турнир у фудбалу „Радисав Рабреновић“ одржан је на игралишту фудбалског клуба „Младост“ у Крушчићу. Наступила је домаћа екипа „Младости“ из Крушчића, новосадска „Војводина“ и „Сердар“ из Мојковца. Играло се по систему тријагонала, а мечеви су трајали 40 минута. Када је о коначном билансу реч, он гласи: освајач турнира је екипа из Црне Горе, „Сердар“ из Мојковца, другопласирана је „Војводина“, док је треће место освојила екипа „Младости“. Милан Чабрић из фудбалске менаџерске агенције „Inter Sport Friends” која је, заједно са породицом Рабреновић, организатор турнира истакао је да је овај турнир прави начин да лик и дело једног врсног спортског радника и човека као што је Радисав Рабреновић остану заувек сачувани:

„Драго ми је да сам поново у Крушчићу и што могу да допринесем организацији овог турнира. Радисав Рабреновић је био један од наших најбољих фудбалских судија и спортских радника. Пре свега, он је био мој велики пријатељ и човек који је променио мој живот позивом у „Војводину“, тако да осећам и обавезу и емоцију према том човеку да га чувамо од заборава кроз један овакав турнир, који из године у годину поприма све веће размере. Ове године били смо у прилици да угостимо и госте из Црне Горе, тако да смо изузетно задовољни како је турнир протекао“.

Фото: Qmedia

Ове године турнир је попримио и интернационални карактер, с обзиром да је на турниру наступила и, на крају, и заузела прво место екипа „Сердар“ из Мојковца. Дејан Пејовић, тренер екипе „Сердара“, рекао је да су он и његови пулени веома почаствовани што су добили позив да наступају на овом турниру и да се надају да ће и следеће године доћи у Крушчић:

„Пре двадесетак дана добили смо позив од породице Рабреновић да учествујемо на овом турниру. Велика жеља породице је била да ми дођемо у Крушчић и радо смо се одазвали позиву. Радисав Рабреновић био је, најпре, добар човек а потом и признати арбитар и спортски радник и наша је привилегија што смо се појавили на овом турниру. Када говоримо о нашем клубу, фудбалски клуб „Сердар“ је пре неких месец дана прославио десети рођендан. Наш циљ је да што више деце узраста од 5 до 13 година тренира фудбал, да их склонимо са улице и учинимо све да они сутра уместо кафића и неких порока изаберу фудбалске терене и, зашто да не, да се неко од њих сутра професионално бави фудбалом“.

Фото: Qmedia

Урош Папић, тренер млађих категорија фудбалског клуба „Војводина“ нагласио је да његова екипа увек и са задовољством учествује на оваквим турнирима и да је турнир у Крушчићу, са свих аспекта гледано, на највишем могућем нивоу:

„Што се наших млађих категорија тиче, ми дајемо све од себе да напредујемо у сваком сегменту. На сваком турниру дајемо све од себе, па смо тако дошли и у Крушчић са конкретним мотивом, а то је борба за сваку лопту и сваки гол. Изузетно поштујемо и екипе „Сердара“ и „Младости“, у питању су веома коректне и нимало наивне екипе. Велико нам је задовољство што смо добили позив организатора, јер Радисав Рабреновић је, између осталог, оставио неизбрисив траг у нашем клубу и надамо се да ћемо следеће године доћи и учествовати на једном оваквом престижном турниру“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрипадници опозиције у Бачкој Паланци се не смирују – породица трагично преминулог дечака нема мира
Следећаи чланакОд 7. до 14. августа акцијa појачане контроле саобраћаја усмерена на контролу брзине кретања возила

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here