Највећа инвестиција у објекте културе икада у општини Кула: Обезбеђена средства за реконструкцију бивше зграде МУП-а

Fotó: Kúla Önkormányzata

КУЛА, 08.08.2023. – Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, разговарао је са покрајинском секретарком за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Драганом Милошевић, поводом  највеће инвестиције у објекте културе икада у општини Кула.

Фото: Општина Кула

Наиме, Покрајинска влада обезбедила је средства за реконструкцију бивше зграде МУП-а у Кули, чиме ће ова зграда добити нови изглед и намену. У згради  ће бити смештена библиотека, а по први пут Кула ће добити и музеј, летњу сцену на отвореном, као и друге садржаје из културе.
Миљанић је овим поводом истакао: ,,Поред велике захвалности на подршци и разумевању за овај пројекат, желим и да се захвалим на брзој реакцији Покрајинске владе и помоћи у санирању последица невремена и на објекту Дома културе у Сивцу и на оштећеном торњу реформаторске цркве, такође у Сивцу. Пошто су обезбеђена средства и комплетирана пројектна документација, почетак радова очекује се у наредна два месеца“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржана завршна манифестација Дана дијаспоре-исељеника – Централна прослава на главном градском тргу у Плаву
Следећаи чланакУ изради монографија ,,Светониколајевски храм у Сивцу“: Претплата од 19. августа до 26. новембра

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here