Министарство пољопривреде расписало јавни позив за набавку нових машина

Фото: Qmedia

СРБИЈА, 09.08.2023. – Министарство пољопривреде расписало је јавни позив за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура који ће трајати до 7. септембра 2023. године.

Подстицаји обухватају инвестиције и набавку нових машина и опреме за: примарну производњу биљних култура у заштићеном простору, примарну производњу воћа и грожђа, примарну производњу поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, убирање воћа, грожђа, поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља.

Подстицаји се односе и на примарну производњу житарица, индустријског и крмног биља, обраду земљишта, заштиту биљака од болести, корова и штеточина, прихрањивање/ђубрење и транспорт примарних пољопривредних производа и наводњавање биљних култура, наводи се на званичном сајту Министарства пољопривреде.

Додаје се да је највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години 800.000 динара.

Извор: РТВ

Претходни чланакДруго поскупљење гаса од новембра, до 10 одсто
Следећаи чланакСанитарна сеча дрвећа у Кули: Забринутост грађана оправдана, неоспорне добре намере и професионалност ЈВП ,,Воде Војводине“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here