Улагања у излетишта, рекреативне садржаје и екологију: Председник општине Кула посетио Стреличарски клуб ,,Таргет“

Фото: Qmedia

KУЛА, 09.08.2023. – Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, у склопу активности усмерених ка уређењу излетишта у нашој општини, посетио је излетиште ,,Поток“ и поразговарао са председником Стреличарског клуба ,,Таргет“, Зораном Маравићем, о томе како би ово излетиште могло да се унапреди, како за Стреличарски клуб, тако и за остале клубове, удружења, али и појединце који га свакодневно користе.

Он је истакао да су радови на излетишту на Малом Стапару недавно завршени, стаза поред канала која се наставља кроз Црвенку тренутно је у настајању, а ради и се и на другим локалитетима, све у циљу унапређења излетишта, рекреативних садржаја и екологије:

,,Данас смо у Црвенки, у склопу активности где уређујемо већину излетишта у општини Кула. На Малом Стапару недавно су завршени радови на уређењу једног сада већ заиста лепог излетишта и купалишта са разним садржајима, новим игралиштем и веома амбициозним плановима за будући период. Наши грађани и ваши гледаоци упућени су и у радове на стази поред канала, која се наставља даље до Црвенке и кроз Црвенку. То финансирање је обезбеђено из једног пројекта са Француском владом. Раније је урађена пројектна документација, средства су опредељена и очекујемо да набавка буде расписана до краја године. Ради се и на другим локалитетима и та улагања, не само када је у питању екологија, него и у рекреативне садржаје и излетишта на територији наше општине, потпуно су оправдана и на задовољство великог броја грађана“.

Фото: Qmedia

Нагласио је и да је ,,Поток“ једно од излетишта за које би,  у наредном периоду, требало издвојити више средстава, будући да има пуно потенцијала:

,,Једно од тих излетишта је и ,,Поток“, на коме се данас налазимо. Стреличарски клуб ,,Таргет“ је један од клубова који користи  ово излетиште. Наравно, има и других клубова и удружења која су овде активни и неке формалне ствари, око власништва и грађевинских дозвола, које се сада приводе крају, дају нам могућност да у наредној години озбиљније издвојимо средства. Улагања је било и до сада, посебно од ЈКП ,,Водовод“ и удружења која су до сада конкурисала за средства од општине, па су те своје планове реализовала овде, на ,,Потоку“. То је случај и са Стеличарским клубом ,,Таргет“ које је уредило један од објеката, али следеће године би то требало да буде још интензивније и да овај леп простор буде још бољи. И ове активности поклапају се са нашим опредељењима и улагањима које имамо у спортске и рекреативне садржаје и у екологију“.

Председник стреличарског клуба ,,Таргет“, Зоран Маравић, захвалио се на неизмерној подршци, како председнику општине, тако и Миљану Драшковићу, директору ЈКП ,,Водовод“ и Владану Рачићу, директору Спортског центра општине Кула, захваљујући којима њихов клуб не мора да брине о финансијама:

,,Ми смо већ одавно планирали тај сусрет, али је председник заузет и драго ми је што је ипак успео да нађе толико времена и да нас посети. Већ одавно сарађујемо са Општином и председником, а највише са Миљаном Драшковићем, директором ЈКП ,,Водовод“ и Владаном Рачићем, директором Спортског центра општине Кула, јер су нам и најближи. Да нам није тих људи, морали би да мислимо о логистици и помоћи  која нам је неопходна да бисмо се бавили стреличарством и да бисмо били успешни. Пошто сада имамо њих, немамо много  замора. Миљан, Владан и председник нам помажу да будемо смирени на такмичењу и да мислимо само о резултатима које ћемо постићи, да се фокусирамо на мету, а не на друге проблеме које врло често многе клубове зауставе у напретку због материјалних недостатака“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакСПОРТ: Још два појачања стигла у „Хајдук 1912“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here