Данас почиње конкурс за пописиваче пољопривредних газдинстава

Фото: Републички завод за статистику

СРБИЈА, 15. 08. 2023. – Јавни позив за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава објављен је данас и трајаће до 21. августа. Заинтересовани кандидати детаље конкурса могу да виде на веб-сајту Завода за статистику (www.stat.gov.rs) и сајту Пописа пољопривреде 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs), као и у средствима јавног информисања.

Планирано је да у Попису пољопривреде 2023. учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора. Пре почетка пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце, по нивоима, ради обезбеђивања јединственог поступања у тумачењу и примени методологије, према плану и програму Републичког завода за статистику.

Попис пољопривреде 2023. обухватиће пољопривредна газдинства на територији Србије, без обзира на статус (породична газдинства, газдинства правних лица и предузетника).

Услови које кандидати за пописиваче треба да испуне су држављанство Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, као и стечено најмање трогодишње средње образовање и да кандидат није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак.

Извор: РТВ

 

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакЛетњи биоскоп у Сивцу: Сутра синхронизовани дечији филм ,,Баш супер“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here