На црвеначком излетишту „Поток“ отворено дечије игралиште „Поточић“

Фото: Qmedia

ЦРВЕНКА, 16.08.2023. – На црвеначком излетишту „Поток“ за најмлађе становнике Црвенке уприличено је отварање дечијег игралишта  „Поточић“. Малишане су забављали мађионичар и меда Вуле, а такође је било и обезбеђено освежење у виду сладоледа за све малишане. Игралиште се састоји од мноштва справа адекватних за децу од три до дванаест година, а оно је изграђено од стране радника јавног комуналног предузећа „Водовод“ из Црвенке. Директор овог предузећа, Миљан Драшковић, рекао је да „Поток“ заузима посебно место у срцима свих житеља Црвенке и да се, у складу са тим, и родила идеја да баш на овој локацији буде једно овакво игралиште за најмлађе суграђане:

„Излетиште је место које је у срцима свих Црвенчана, као и људи из других места који долазе овде. Ми смо дошли на идеју да би било лепо да направимо једно игралиште за малишане. Нисмо уопште ни мислили да ће бити оволики одзив деце и срећан сам што нам је време дозволило да уприличимо један овако леп догађај. Игралиште је класичног типа, дакле није ништа модерно, али је урађено са љубављу, чврсто је и стабилно и надамо се да ће нашим малишанима пружити пуно радости. На игралишту су клацкалице, љуљашке, пешчаник, тобоган и мостић и драго ми је да видим да су први утисци најповољнији могући. Наставићемо да водимо бригу о „Потоку“, ово ће бити једна наша прича и, уз подршку општине Кула, сваке године ћемо гледати да уприличимо бар један овакав догађај за најмлађе“.

Фото: Qmedia

Прилику да обиђе игралиште и да на лицу места види импресије присутних искористио је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да је ове и прошле године урађено укупно 15 нових игралишта и да ће локална самоуправа наставити са овим послом. Миљанић је ставио акценат, осим на излетиште „Поток“, и на излетиште на Малом Стапару и купалиште у Руском Крстуру, где је, осим богатог садржаја, присутна и обострано срдачна сарадња са удружењима грађана која своје активности спроводе управо на поменутим локацијама:

„Укупно, ове и прошле године у општини Кула урађено је 15 нових игралишта, што је, да кажемо, број нових игралишта који можда у последњих двадесет година није направљен. Наставићемо са тим трендом, а посебно су нам значајна излетишта и, уопште, места где се трудимо да направимо један природни амбијент са што више садржаја за све категорије грађана. Оно што је посебно значајно јесте да се ту, за сада, поред „Потока“, издвајају и излетиште на Малом Стапару и купалиште у Руском Крстуру, где не само да имамо садржаје који користе грађани, већ имамо и сјајна удружења и сјајне људе који се тиме баве. У Сивцу је то удружење „Штранд“, које се бави и чија је основна делатност очување животне средине и организовање регата и пошумљавања. Са друге стране, морам поменути и јавно комунално предузеће „Радник“ и месну заједницу „Сивац“ који пружају несебичну подршку удружењу „Штранд“ и то је својеврсни гарант да ће све уложено бити, не само сачувано, већ и унапређено. Овде у Црвенки главни носиоци приче су грађани, месна заједница, јавно комунално предузеће „Водовод“, али, наравно, и стреличарски клуб „Таргет“ који има просторије и који обавља своје тренинге на „Потоку“. Такође, морам да споменем и удружење риболоваца „Црвенка 2022“, који раде сјајне ствари и на каналу и, наравно, овде су укључени у пошумљавање и остале активности“.

Фото: Qmedia

Новоотворено игралиште „Поточић“ посетио је велики број грађана из Црвенке и околине, а један од њих је и одборник локалног парламента, Ненад Милошевић, који је рекао да има много деце у Црвенки и да су она заслужила једну овакву локацију за игру и разоноду. Такође, Милошевић је нагласио да је њему, као некоме ко живи у Црвенки, срце пуно када види мноштво деце на „Потоку“ и да је то један од доказа да Црвенка итекако живи:

„Морам да признам да ми је срце пуно када видим колико је дошло људи са децом и колико су деца радосна. Ово је једна дивна манифестација, као уосталом, и сама локација, а највећи део заслуга иде господину Драшковићу и јавном комуналном предузећу „Водовод“, а велики део посла учинила је и општина Кула, која увек има слуха за потребе грађана насељеног места Црвенка. У нашем месту има много деце и сваки нови садржај намењен њима и њихова позитивна реакција најбољи су докази да Црвенка живи.“

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ понедељак повремено искључење струје у Липару
Следећаи чланакУ оквиру акције појачане контроле саобраћаја санкционисано 918 учесника у саобраћају

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here