У првој недељи септембра јавни позив за замену дотрајале столарије

Фото: Shutterstock

СРБИЈА, 18.08.2023. – Помоћница министра рударства и енергетике, Маја Вукадиновић, рекла је да ће први јавни позиви за замену дотрајале столарије, грејних котлова и изолације на домаћинствима бити објављени почетком септембра.

Истакла је да је процедура за пријаву једноставна, а да ће грађани моћи да се пријаве попуњавањем обрасца у који ће уписати основне податке у домаћинству и стању столарије. Позвала их је да прате интернет странице локалних самоуправа у месту пребивалишта.

Новина коју доноси овогодишњи конкурс обухвата три пакета мера – један обухвата замену столарије и постављање изолације, и у том случају се могу остварити субвенције до 55 одсто. Уколико се грађани определе за стандардни пакет могу остварити субвенције до 60 процената, док уз напредни пакет, који поред замене столарије и уградње изолације обухвата и соларне панеле, могу остварити субвенције у износу до 45 одсто.

Она је нагласила да ће јавни позив бити отворен током целе године, пошто је, како каже, искуство из претходних година показало да су ограничени рокови представљали изазов за грађане. Цео програм ће трајати наредних пет година и код грађана не би требало да постоји стрепња да неће остварити право на субвенције. Додала је и да очекује да ће у наредних пет година бити санирано око 50.000 кућа.

Извор: РТВ

Претходни чланак„Хајдук“ дочекује „Нафтагас“, овог викенда стартује Међуопштинска лига
Следећаи чланакЈош седам породица у кулској општини стамбено обезбеђено

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here