Гас неће фалити ни домаћинствима нити индустријским потрошачима

Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

СРБИЈА, 22.08.2023. – Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је данас да ће Србија имати довољно гаса током предстојеће зимске сезоне за домаћинства, али и за индустрију, пошто имамо ускладиштено укупно око 700 милиона кубика, плус скоро 400 милиона које ће код нас имати Гаспром. Бајатовић је рекао за Танјуг и да, уколико дође до другог поскупљења гаса ове године, оно неће бити веће од 10 одсто без обзира на услове на тржишту.

„Укупно у Банатском двору ћемо имати 395 милиона кубика гаса за Србију, плус отприлике исто толико ће и Гаспром ускладистити, што представља приличну безбедност. У Мађарској ћемо ускладиштити непуних 300 милиона кубика, а ако успемо и нешто више“, рекао је Бајатовић. Подсећа да према дугорочном уговору са Русијом имамо загарантовано шест милиона кубика дневно.

„Можемо сматрати да ћемо сваког дана имати довољне количине гаса за све потрошаче. Процењујемо да ће ове године укупно бити потрошено близу 3 милијарде кубика гаса, то јест од 1. октобра ове до 1. октобра следеће године“, казао је Бајатовић.

 

Извор: Танјуг

 

Претходни чланак„A kenyér a megmaradás, az élet és a munka gyümölcse”
Следећаи чланакУ суботу „Михољски сусрети села“ у Липару

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here