Председник општине Кула у посети основној школи „Иса Бајић“

Фото: Qmedia

КУЛА, 23.08.2023. – Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, посетио је основну школу „Иса Бајић“. У разговору са директорком школе, Снежаном Вујичић, било је речи о томе шта је све урађено до сада у овој школи, али и договорени су будући потези у инвестиционом правцу. Миљанић је истакао да је ова школа део једног великог програма енергетске санације јавних установа, те би следеће године требало да се почне са радовима, који подразумевају израду нове фасаде на зградама које чине ову школу, те замену прозора и крова на „малој школи“. Како је речено, ова инвестиција биће финансирана из средстава покрајине:

„У току је припрема за школску годину наших школа које су све подједнако важне и  значајне, а „Иса Бајић“ је школа која има највише ђака и сјајне резултате и мало смо, кроз причу, разговарали о плановима за будући период. Урађена је пројектна документација и обезбеђена су средства из покрајине, која су део једног великог програма енергетске санације јавних установа, тако да је у том програму и ова школа и требало би, ако све буде по плану, да се следеће године уђе у ту енергетску санацију, односно то конкретно значи израда нове фасаде и на овој школи и на „малој школи“, затим замена прозора на „малој школи“, док су у овој згради раније већ урађени ПВЦ прозори, а такође и кров на „малој школи“ и то су неки од главних послова који се очекују у блиској будућности. Са друге стране, условно речено, има и неких мањих послова на уређењу самог овог простора, а и распуст је искоришћен за неке од радова, тако да је то смисао данашњег обиласка ове школе и уверен сам да ће већ следеће године, у једном много бољем амбијенту, ова школа функционисати. На територији општине Кула у већини наших школа распуст је искоришћен за уређење простора и школа, а недавно сам споменуо и замену крова на школи у Руском Крстуру и то је уједно и највећи део посла, где је комплетан кров замењен. У Црвенки су то санитарни чворови, где радови износе негде око 7-8 милиона динара, потом у основној школи „Петефи бригада“ имамо замену ЛЕД расвете, те у школи у Крушчићу, где су изведени радови на уређењу просторија, тако да су током лета у готово свим школама и предшколским установама су били мањи или већи радови“.

Директорка основне школе „Иса Бајић“, Снежана Вујичић, рекла је да је већ доста тога урађено, али и да добре ствари за ову школу тек предстоје, што не би било могуће да није добре сарадње и обострано ефикасне комуникације са локалном самоуправом:

„У нашој школи има још доста простора за евентуалне радове, али ми идемо полако и стрпљиво, с обзиром да је доста тога већ урађено. Окречили смо ходнике а сада решавамо неке мање и веће ствари које ће допринети бољим условима боравка  ученика и запослених лица, тако да се радујем једној доброј заједничкој сарадњи и надам се да ћемо, кроз разне пројекте, успети у мисији да ова школа буде најбоља, као што је то била и до сада“.

Извор: Q media

Претходни чланакУ суботу ванредна акција добровољног давалаштва крви
Следећаи чланакНапредак Сомбора не би био могућ без грађана, велики пројекти су пред нама! Антонио Ратковић: Част ми је што доприносим развоју града

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here