Мноштво инвестиција на Малом Стапару

Фото: Qmedia

МАЛИ СТАПАР, 25.08.2023. – Насеље Мали Стапар представља својеврсни туристички бисер и оазу мира и природе. У последњих неколико година уложено је мноштво средстава како би Мали Стапар сачувао свој сјај, а неке од последњих инвестиција јесу игралиште за децу, купалиште, стаза и спуст за чамце. Општина Кула, у сарадњи са „Водама Војводине“, месном заједницом „Сивац“ и јавним комуналним предузећем „Радник“, ради на очувању аутентичности и лепоте овог насеља, а председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да су на Малом Стапару урађене велике ствари и да је то заслуга не само локалне самоуправе, већ и комуналног предузећа, месне заједнице, пољочуварске службе, као и невладиних организација:

„Недавно смо били и на црвеначком излетишту „Поток“ и тамо је такође био повод једно ново игралиште и уређење тог простора. Када је у питању Мали Стапар, урађене су велике ствари, конкретно урађена је стаза и спуст за чамце, а потом је урађен и део обале, практично плажа и купалиште, као и ово игралиште које је део целог овог простора. Оно што је најзначајније јесте то да овде и комунално предузеће „Радник“ које одржава овај простор и месна заједница која такође води рачуна о Малом Стапару, као и пољочуварска служба и невладине организације, пре свега удружење „Штранд“ и удружење пчелара, учинили су да ова локација не буде само фраза и једна туристичка одредница, него да то заиста буде један простор којим се читава општина, а нарочито Сивац, дичи. Наравно, „Воде Војводине“ су незаобилазан партнер а, на крају крајева, и управљају овим простором, а издвојиле су и значајна финансијска средства и за наредну годину спремају пројектну документацију за још неке садржаје“.

Секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић, истакао је задовољство чињеницом да је један туристички драгуљ као што је Мали Стапар део месне заједнице Сивац. Такође, Рајић се похвално изразио сарадњом месне заједнице са локалном самоуправом, као и са свим другим институцијама, удружењима и појединцима ангажованим на послу очувања Малог Стапара:

„Част и задовољство ми је да месној заједници Сивац, поред насељеног места Сивац, припада и насеље Мали Стапар. Дефинитивно, у питању је туристички драгуљ наше општине који има богату историју и, као што сами видите, у протеклом периоду, поред стазе и спуста за чамце, имамо данас ову плажу, затим дечије игралиште, клупе и мобилијаре, а такође морам напоменути да је, у протеклих годину дана, ово друго дечије игралиште на територији наше месне заједнице, једно у центру Сивца, а друго овде, на Малом Стапару. Овом приликом искористио бих прилику да похвалим фантастичну сарадњу коју имамо са локалном самоуправом“.

Директор јавног комуналног предузећа „Радник“, Жељко Маџарев, рекао је да радници овог предузећа предано и посвећено раде на послу одржавања, како новог игралишта, тако и простора Малог Стапара у целини. Маџарев је нагласио и то да је прошле године, уз подршку општине Кула, Мали Стапар спојен на градски водовод:

„Као што видите, ми ово насељено место одржавамо редовно, односимо смеће, вршимо кошење овог потеза на Малом Стапару те, пошто је постављено ново игралиште, ми смо у обавези да одржамо игралиште уредним и да се смеће редовно односи. Ми смо и прошле године успели, уз помоћ општине Кула, да спојимо Мали Стапар на градски водовод, а, пошто се раде пројекти за канализацију у Сивцу, предложили смо да и Мали Стапар исто буде прикључен. Почели су људи овде да долазе, поготово када је лепо време људи овде роштиљају и кампују, тако да из године у годину све је већи број посетилаца. Све манифестације које се одржавају на Малом Стапару привуку велики број људи, те буде и одређена количина смећа након њих, али радници ЈКП „Радник“ реагују готово тренутно и Мали Стапар је, убрзо затим одржавања било које манифестације, чист и уредан“.

Извор: Q media

Претходни чланакSzeptember elején 16. Hagyományörző Napok
Следећаи чланак„Панорама 15“ победник турнира „Петровски 2023“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here