У петак почиње нова школска 2023/2024. година

Фото: pixabay

СРБИЈА, 30.08.2023. – Нова школска 2023/2024. године за ученике свих основних и средњих школа на територији Републике Србије почеће у петак, 1. септембра 2023. године.

Ученици основних и средњих школа са подручја АП Војводине у наредној школској години имаће три распуста – зимски, пролећни и летњи.

Прво полугодиште завршиће се у петак, 22. децембра, а друго полугодиште за све ђаке почеће у понедељак, 15. јануара 2024. године. Летњи распуст за ученике осмог разреда почиње 31. маја, а за остале основце 14. јуна. Ученици 4. разреда гимназија са наставом завршавају 24. маја, ученици 3. разреда трогодишњих и 4. разреда средњих стручних школа 31. маја, а сви остали средњошколци распуштају се 21. јуна.

И ове године ће се, на почетку школске године, на првом часу, у свим разредима, интонирати српска химна. У првој недељи биће тематских разговора, радионица и саветовалишног рада. У другој недељи мериће се знања, али без оцењивања.

У 120 одељења основних и средњих школа почиње пројекат који ће подразумевати увођење додатних часова физичког васпитања. Они ће час физичко имати сваког радног дана, а идеја је да се пилот пројекат прошири на све школе од септембра 2024.

Извор: Qmedia

Претходни чланакКУД „Србија“ врши упис нових чланова
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here