У основним школама у општини Кула одржани пријеми првака

Фото: Qmedia

КУЛА, 31.08.2023. – Прошло је скоро три месеца откако се последњи пут зачуло школско звоно. Ђаци су уживали у безбрижности летњег распуста и сада спремно улазе у нову школску 2023/2024. годину. За најмлађе ђаке у општини Кула, ђаке прваке, данас су уприличени пријеми, где су се упознали са својим учитељицама и другарима са којима ће делити школске клупе у наредних осам година.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, посетио је Основну школу ,,20. октобар“ у Сивцу, а потом и Основну школу ,,Петефи бригада“ у Кули, где се обратио ђацима, њиховим родитељима и учитељима, пожелевши им срећан полазак у школу и много успеха у будућности и нагласивши да ће обиласке наставити и сутра, с обзиром на поклапање сатница пријема који се данас одржавају у неколико основних школа:

,,Почетак школске године је увек леп догађај за све ђаке и родитеље, а посебно за ђаке прваке. Ми смо управо дошли из Сивца, где је такође организовна приредба, сутра ћемо такође обићи неке школе, онолико колико стигнемо јер се термини обично преклапају. Као председник општине, али и родитељ једног ђака првака, желим им да у свом школовању гаје и шире другарство, да добра деца постану добри људи, а да знање које стекну искористе на добробит свог окружења и друштва и наравно на своју добробит. Уверен сам да ће и ова генерација изнедрити сјајне људе, сјајне стручњаке и то је оно што је будућност и овог града и ове државе“.

Нагласио је да је Општина, и ове године, за све прваке припремила бесплатне уџбенике и школски прибор:

,,На овај начин ја лично, али и Општина, желимо да укажемо на значај образовања и школовања, да им пожелимо успешан почетак школске године и да са лакоћом решавају све своје задатке у будућности. Ђацима првацима, односно њиховим родитељима, припремили смо школски прибор који је ове, као и  претходних година, бесплатан, односно комплете уџбеника за ђаке прваке платила је Општина“.

Када је у питању бројност првака у данас посећеним школама, Основну школу ,,20. октобар“ у Старом Сивцу ове године похађаће два одељења првака, док ће у школи у Новом Сивцу, као и до сада, бити једно одељење првака које ће бројати 27 ђака. Основну школу ,,Вук Караџић“ у Црвенки ове године похађаће три одељења првака, док ће у школу у Новој Црвенки поћи четворо ђака. Основна школа ,,Петефи бригада“ у Кули уписала је три одељења првака на српском језику и једно одељење ђака који ће наставу похађати на мађарском језику.

Свим основцима и средњошколцима, а посебно ђацима првацима, желимо срећан полазак у школу!

Извор: Q media

 

 

Претходни чланакЂакон Бранислав Живковић постављен за парохијског ђакона у Кули
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here