Покрајински секретар, др Ненад Иванишевић, посетио Школу ,,Петро Кузмјак“

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 01.09.2023. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, посетио је Основну и средњу школу са домом ученика ,,Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру. Истакао је да му је увек задовољство доћи у Кулу, а ученицима је пожелео успешну школску годину, са поруком да никада не занемарују образовање које је, уз породицу, основа свега:

,,Импресије, пре свега, јесу да је ово веома успешна школа и да је Кула веома успешна општина. У Кули сам био много пута, пре свега зато што гајим пријатељске односе са председником општине и увек ми је задовољство доћи у Кулу, овде увек долазимо да одржимо одличне иницијативе локалне самоуправе који се реализују кроз образовне и друге институције. Оно што је важно и што сам рекао ученицима као бивши просветни радник јесте да никада не смемо занемарити образовање. Оно је веома важно и без обзира што неки трендови намећу идеју да образовање није најважније, ја мислим да је образовање основа свега, као и породица, и те ствари ништа не може да замени, а да онда можемо даље да се надограђујемо. Оно што сам свакако рекао јесте да је Србија најлепша земља на свету. Имао сам то задовољство и срећу да могу да добијем прилику да могу да живим у иностранству и још већу срећу да могу да се вратим у Србију и да овде радим, стварам породицу и остварујем своје успехе и зато сам им рекао да треба путовати и упознавати људе, али да свакако, ако имају икакву могућност да бирају, изаберу да живе у овој земљи“.

Он је најавио учешће Школе ,,Петро Кузмјак“ на Сајму туризма који ће крајем децембра бити одржан у Новом Саду и пружио јој подршку у организацији Републичког такмичења из Агенцијског и хотелијерског пословања које ће бити одржано почетком марта идуће године.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, захвалио се Покрајинском секретару на посети, истакавши да је велика ствар што је баш школа у Руском Крстуру победила на Републичком такмичењу и добила прилику да буде домаћин тако значајног такмичења:

,,Желео бих да се захвалим Покрајинском секретару за туризам, господину Иванишевићу, на посети. Подршка Покрајинске владе и Секретаријата за туризам је увек присутна, а лично присуство у обиласку школе је додатна подршка запосленима и ђацима и значи и школи и нашој општини. Школа у Руском Крстуру која има само једно одељење Туристичког техничара успела је да се избори међу великим бројем школа којима је туризам базична делатност у образовању, да победи на Републичком такмичењу и да самим тим добије организацију тог великог и значајног такмичења. Подршка Општине и Секретаријата, наравно, неће изостати. Школа ће бити носилац и уверен сам да ће такмичење бити најбоље до сада које се одржава на републичком нивоу из области туризма“.

По речима директорке Школе ,,Петро Кузмјак“, Наталије Будински, очекује их пуно посла, али су пуни ентузијазма и спремни  да на најбољи начин представе школу и локалну заједницу:

,,Такмичење ће се одржати у марту. Ми смо већ почели да правимо планове за организацију. Унапредићемо услове рада, видећемо шта наша школа може да понуди да се промовише као центар у коме се пружа добро образовање, јер имамо и гимназију и средњу стручну школу. Чека нас пуно посла, али смо пуни ентузијазма и верујем да ћемо добро представити себе, локалну заједницу, општину и овај регион као један добар туристички потенцијал“.

Извор: Q media

Претходни чланакОтварање изложбе поводом 16. ,,Дана традиције“ вечерас у КЦ у Кули
Следећаи чланакПријеми првака одржани и у Липару, Крушчићу и Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here