Од следеће године паори ће точити јефтинији дизел

Фото: Qmedia

СРБИЈА, 06.09.2023. – Од следеће године паори ће точити гориво за своју механизацију по цени која ће бити за 50 динара нижа од тржишне. Тачније, пољопривредници ће од Нове године плаћати дизел гориво јефтиније пошто ће акциза на дизел гориво које се користи за пољопривредне сврхе бити 14,24 динара по литру, наравно, уколико докажу да им гориво треба за обраду њива и остваре право на то – појаснио је за „Дневник„ генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије Томислав Мићовић.

– “Акциза на дизел гориво би од 1. октобра требало да износи 64,24 динара по литру, а од 1. јануара 2024. акциза на дизел гориво које се користи у пољопривредне сврхе биће 14,24 динара по литру, што значи да ће они који купе дизел гориво од 2024. године и остваре то право, моћи након доказивања намене потрошње да остваре рефакцију – поврат од 50 динара по литру. Министарства пољопривреде и финансија ће до тада дефинисати услове и процедуру за коршћење тог права“ – истакао је Мићовић.

Јефтинији дизел је резултат договора представника пољопривредних удружења и Министарства пољопривреде и финансија од пре неколико месеци.

Извор: Дневник

Претходни чланак13. септембра у општини Кула провера сирена за узбуну
Следећаи чланакПријава за финансијске подстицаје у пољопривреди још данас и сутра

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here