Пријава за финансијске подстицаје у пољопривреди још данас и сутра

Фото: Министарство пољопривреде

СРВИЈА, 06.09.2023. – Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за органску биљну производњу за 2023. годину, који је објављен 24. јула ове године, истиче данас, а рок за предају захтева за подстицаје за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура истиче 7. септембра.

Како је објављено на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, јавни позив за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура расписан је 7. августа.

Подстицаји обухватају инвестиције у набавку нових машина и опреме за примарну производњу биљних култура у заштићеном простору, примарну производњу воћа и грожђа, примарну производњу поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, као и убирање воћа, грожђа, поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, затим примарну производњу житарица, индустријског и крмног биља, обраду земљишта, заштиту биљака од болести, корова и штеточина, прихрањивање/ђубрење и транспорт примарних пољопривредних производа и наводњавање биљних култура.

Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години је 800.000 динара.

Извор: РТВ

Претходни чланакОд следеће године паори ће точити јефтинији дизел
Следећаи чланакДва дана до манифестације ,,Слатки дани“: Бесплатан превоз, затварање улице Моше Пијаде

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here