Почињу ,,Слатки дани“: Програм за све узрасте уз велики број посетилаца

Фото: Qmedia

КУЛА, 07.09.2023. – ,,Слатки дани“ и прва ,,Кулска кану регата“ одржаће се овог викенда у општини Кула. Програм је спреман и намењен је и деци и старијима, па нема сумње да ће све генерације пронаћи оно у чему ће уживати.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да су припреме у току, да је припремљен занимљив садржај и да нас очекује изузетно леп викенд:

,,Викенд ће обележити Регата од Малог Стапара, преко Црвенке до Куле. Ово је прва Регата кануа, имаће велики број учесника и заиста је један посебан догађај, посебно јер се поклапа са ,,Слатким данима“ који су померени због немилих догађаја који су иза нас, не само у временском, него и у сваком другом смислу. Остаће упамћени као опомена, али сада настављамо са дешавањима. Померили смо их на почетак септембра, време је лепо, припреме су у току јер програм почиње сутра, а као и сваке године он ће бити занимљив, целодневни, са разним садржајима и са Регатом која ће у једном моменту проћи овуда и бити део програма“.

Он је истакао је да ће обе манифестације бити бројне, да су смештајни капацитети попуњени, а предузетници и мале фирме спремне да искористе потенцијал овог догађаја:

,,Уверен сам да ће викенд пред нама бити веома леп и да ће бити пуно посетилаца из других општина. Тезге које се постављају говоре да ће велики број предузетника и малих фирми те дане искористити за свој посао и своје промете, што је нормално и потребно. Као и сваке године, сви кафићи биће пуни, сви смештаји су заузети током викенда, тако да неће изостати и економски ефекти самог догађаја, али базично је да се направи један леп викенд. Спонзори ове манифестација су, као и до сада, ,,Јафа“ и ,,Шећерана“.

Директор Туристичке организације Општине Кула, Влада Станковић, најавио је богат садржај, намењен и деци и одраслима, едукативан и забаван, и упутио је молбу Црвенчанима да дођу пешке и да гостима оставе довољно места за паркирање:

,,Дочекали смо ,,Слатке дане“ и ове године. Трајаће три дана. Програм почиње у петак од 20 часова концертом Николе Џонија Николића, а затим нас очекује спектакулатан наступ Јована Перишића који је изузетно популаран у нашој средини. У суботу програм почиње у 11 часова, дефилеом мажореткиња, штулаша, жонглера, Патролних шапа, жонглера и наших најмлађих Црвенчана који такође учествују у дефилеу. Око 12 часова уследиће програм који су спремили ђаци Основне школе, затим културни програм који је фолклорна секција Дома културе Црвенка и у 13 часова сви заједно дочекујемо Регату која ће свратити и направити паузу у  Црвенки. Ове године је специфично што заједно са Агенцијом за безбедност и Министарством унутрашњих послова правимо једну велику промоцију и презентацију њихове најновије опреме и најновијих начина рада који се тичу безбедности и заштите возача и учесника у саобраћају. Радимо део едукације који ће бити на центру. Припремили смо пуно садржаја који ће едукативно утицати на наше најмлађе. С друге стране, у суботу у 20 часова припремили смо велики концерт Симфонијског оркестра МУП, у оквиру кога ће наступити оперска првакиња, Љубица Врањеш, а после ње иде Пеђа Јовановић. За недељу смо припремили концерт Милице Павловић, тако да ће ове године три дана бити забаве у Црвенки и позвао бих све суграђане и госте да дођу. Замолио бих Црвенчане да не долазе колима, да оставе место за паркирање за госте. Верујемо да ће нас и време послужити и да ће бити и боље него претходних година“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакКула један од домаћина међународног турнира „Стеван Ћеле Вилотић“
Следећаи чланакНова Пиксијева брука! Србији лекцију одржала некада редовна муштерија усред Београда!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here