Одржана Прва кану регата од Малог Стапара до Куле

Фото: Qmedia

КУЛА, 11.09.2023. – Протекли викенд обележила је и Прва кану регата која се одржала на Великом бачком каналу, на релацији од Малог Стапара до Куле, у потезу од 20 километара. Не Регати је ове године учествовало преко 60 веслача, што је, како истичу организатори, Омладинско удружење ,,Видре“, и више него сјајно за прву годину.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, поздравио је окупљене кајакаше и захвалио се свим удружењима која раде на афирмацији Малог Стапара и Великог бачког канала, на челу са ,,Водама Војводине“:

,,Ово је прва Кану регата, мислим да је и прва регата уопште на овом потезу од Малог Стапара до Куле. Велики број учесника, време је сјајно, организатори, људи који воде Омладинско удружење ,,Видре“ и Камп ,,Видре“ имају искуства и стручни су у организацији. Већ на овој првој Регати, првом догађају, показали су супер организацију и већ смо направили планове за следећу годину, а заправо је све усмерено на афирмацију Малог Стапара и Великог бачког канала. Искористио бих прилику да се захвалим Кампу ,,Видре“, Удружењу ,,Штранд“, који такође раде пројекте са Општином, а наравно и ,,Водама Војводине“ које су, заједно са Општином, издвојиле огромна средства на пројектима везаним за воду тог канала кроз нашу општину“.

Фото: Qmedia

Младен Шарац, један од организатора Регате и један од оснивача Омладинског удружења ,,Видре“, нагласио је да су на Регати присутни кајакаши из 13 градова, сигуран да ће манифестација заживети и у наредним годинама окупљати све више људи:

,,Ми годинама весламо и хтели смо да нашим суграђанима из општине Кула приредимо и организујемо једну овакву манифестацију која ће засигурно заживети и из године у годину окупљати све више људи. За прву годину смо изузетно задовољни, имамо преко 60 учесника из 13 градова и мислим да је Регата успешна“.

Фото: Qmedia

Он се захвалио Општини Кула, Факултету спорта и физичког васпитања, екипи ,,Изазови авантуру“ и ТС ,,Сторку“ на подршци:

,,Организатор је Омладинско удружење ,,Видре“, уз подршку Општине Кула, Туристичке организације Општине Кула, Факултета спорта и физичког васпитања из Новог Сада, а имали смо подршку и од Радована Ковача и екипе ,,Изазови авантуру“ и ТС ,,Сторка“.

Регата је своју прву паузу направила на мосту у Црвенки, где је у току било отварање манифестације ,,Слатки дани“, а где су кајакаши дочекани са бубњевима, уз овације великог броја људи. У поподневним часовима они су стигли у Кулу, а у вечерњим часовима уживали су уз музику и кетеринг и тако прославили успех прве и врло успешне Кану регате.

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Хајдук“ узео сва три бода у Белегишу, Кула један од домаћина међународног турнира „Стеван Вилотић Ћеле“
Следећаи чланакПотписан уговор о финансирању пројекта: Бивша зграда МУП-а у Кули ускоро постаје ново седиште културе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here