Расписан нови конкурс за подршку женском предузетништву

Фото: pixabay

СРБИЈА, 13.09.2023. – Поводом расписивања новог конкурса за подршку женском предузетништву, другог по реду у текућој години који расписује Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у сарадњи са Кабинетом потпредседника Покрајинске владе одржана је конференција за новинаре на којој су представљене појединости, услови и критеријуми по овом позиву.

Право учешћа на овом конкурсу имају предузетнице и привредна друштва са најмање 51 одсто удела у власништву жена са седиштем или регистрованом пословном јединицом у Војводини која су уписана у регистар АПР-а најкасније до 30. децембра 2022. године, те разврстана на микро или мала правна лица или предузетнице које су паушални порески обвезници.

Средства су намењена за субвенционисање трошкова за набавку машина, опреме или рачунарске опреме, софтвера или услуге у текућој години, а сам предмет набавке мора бити нов.

Секретаријат додељује средства у укупном износу од 13,2 милиона динара, од чега је 11, 7 милиона динара за капиталне и 1,5 милион динара за текуће субвенције. Бесповратна средства се одобравају у висини до 90 одсто.

Износ одобрених средстава може бити најмање 50.000 динара, док се највиши износ одређује сходно предмету набавке и то за машине и опрему до највише 600.000 динара, за рачунарску опрему до 250.000 динара, софтвер до 200.000 динара и за услуге до максималних 150.000 динара.

Учеснице на Јавном конкурсу могу поднети само једну пријаву за једну намену. Рок за подношење пријава је 28. септембар 2023. године.

Извор: РТВ

Претходни чланакАлександар Мосорка једногласно изабран за председника Савета МЗ „Доњи град“
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here