Одржан 4. по реду ,,Бас спин куп – Мали Стапар 2023“

Фото: Qmedia

КУЛА, 18.09.2023. – На Великом бачком каналу, између Сивца и Малог Стапара, одржан је 4. по реду ,,Бас спин куп – Мали Стапар 2023“, такмичење у вараличарењу на којем су се надметали најбољи вараличари у Србији. У надметању је учествовало 37 такмичара, а уловљена је 21 риба – 13 басева, 7 штука и 1 буцов. Председник Риболовачко – вараличарског клуба ,,Бас“ из Сивца, Мирослав И. Плавшић, истакао је да им је изузетно драго што их је време послужило и што су услови и организација допринели томе да се окупи толики број такмичара:

,,Ово  је 4. по реду ,,Бас спин куп – Мали Стапар“. Носи назив Мали Стапар пошто су прва три купа одржана тамо, а сада нисмо тамо због техничких разлога, јер се ради дечије игралиште и нема баш довољно позиција за пецање. Пријављено је 40 такмичара, а појавило их се 37. Имамо врло лепе улове, због чега нам је изузетно драго. Имамо више од три рибе које имају преко килограм. Време нас је послужило, људи су задовољни организацијом, уловима и тереном, а ја се надам да ће се ова прича наставити. Ово је 4. ,,Бас спин куп“, али први је одржан 2007. године. 15 година нисмо правили такмичења због разних техничких ствари, недостатка новца, људства и осталог, а сада смо, на 15. годишњицу од одржавања првог, направили четврти да мало окупимо људе, да се стари пријатељи поново сретну, да кренемо даље и да пробамо да направимо причу која ће трајати, да послужимо младима као пример, а да ми старији имамо неку своју разоноду“.

Он се захвалио свима који су учествовали у организацији овог догађаја, као и свим спонзорима без чије помоћи, било у финансијском или техничком смислу, она не би била могућа:

,,У организацији овог догађаја учествовали су, пре свега, ентузијасти Риболовачко – вараличарског клуба ,,Бас“ из Сивца, а помогли су нас разни спонзори, пре свега председник СО Кула, Велибор Милојичић, секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић, Пекара ,,Николовски“, Дисконт пића ,,MTMS“, Ловачко удружење ,,Сивац“, ,,Сторк“ доо Кула, Mate fishing, Риболовачка опрема ,,Тадић“ из Куле, ,,Calypso Vobler“ из Чачка, ,,MC Vobler“ из Ниша, Defected fishing и господин Данило Станар, MM лур, Никола Агић из Бачке Паланке и Spin & Fly, фирма која се бави производњом риболовачке опреме. Свима њима се овим путем захваљујем јер ово не би било тако добро организовано да није било помоћи са стране, што у финансијском, што у техничком смислу. Захваљујем се људима који су дошли и подржали нас, да наш Клуб опет оствари неки финансијски успех, да можемо од следеће године да учествујемо у неким савезним такмичењима“.

Када је реч о будућим плановима, најавио је Школицу вараличерења за децу, која је већ неко време у плану:

,,У мају смо организовали Први дечији вараличарски куп и свакако је у плану да се он одржи и следеће године, први викенд пред славу села. Да ли ће бити нешто  пре тога, то ћемо ми у одбору да одлучимо. Мислим да нам је за ову годину доста. За следећу годину планирамо још један Дечији вараличарски куп, затим 5. ,,Бас спин куп“, а убацићемо и неко пловкарошко такмичење. Школица вараличарења за децу била је у плану ове године и још увек није одржана због обавеза предвача, али мислим да ће можда бити организована у октобру ове године о чему ћете бити обавештени“.

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Хајдук“ кикснуо на домаћем терену, „Липар“ успешнији у општинском дербију
Следећаи чланакПочели радови на новом, модерном игралишту код ,,Ламела“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here