Почели радови на новом, модерном игралишту код ,,Ламела“

Fotó: Qmedia

КУЛА, 18.09.2023. – У општини Кула наставља се са постављањем дечијих игралишта, па су тако данас отпочели радови на једном од модерних, мултифункционалних игралишта у центру Куле, код ,,Ламела“. Радове је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је нагласио да је ово игралиште, које се ради у сарадњи са Министарством за бригу о породици, чак 16. по реду које је у прошлој и овој години постављено у општини Кула.

,,Ово је 4. игралиште ове године које правимо у општини Кула, а укупно гледано прошлу и ову годину 16. које градимо. Ове године урадили смо велико игралиште на Малом Стапару, игралиште у Новој Црвенки и у Основној школи ,,Петефи бригада“. Ово игралиште радимо у сарадњи са Министарством за бригу о породици. Биће мултифункционално, имаће простор и за пензионере и за најмлађе и биће једно од највећих игралишта које је урађено. Идеја нам је да сваке године урадимо неколико нових игралишта, на више различитих локација, и створимо пријатнији амбијент и простор за децу који ће бити потпуно безбедан зато што се ова игралишта раде по новим стандардима безбедности, али и са новим справама, у смислу нових решења и нове организације игре. Ово игралиште ће по томе бити посебно и требало би да врло брзо буде завршено.  Радови су кренули данас и уверен сам да ће већ следеће недеље бити приведени крају, јер се овде мора радити бетонска подлога, затим ће се наносити слој на бетон и на крају ће се монтирати  справе“.

Нагласио је да су у плану за следећу годину нова игралишта – једно на простору ,,Вашаришта“ и једно у Црвенки, у циљу стварања пријатнијег амбијента, како за најмлађе тако и за најстарије:

,,Урађен је велики број игралишта за две године, већ сада је то већи број игралишта него што је икада био направљен на територији општине Кула. Постоје и мања игралишта која су радила комунална предузећа, па ће тако и ово игралиште бити пресељено на две нове локације. За следећу годину већ имамо уговорено велико игралиште у склопу парка који се реконструише, биће грађено и игралиште на простору ,,Вашаришта“, али и у Црвенки“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржан 4. по реду ,,Бас спин куп – Мали Стапар 2023“
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here