Дом здравља Кула: Стално запослење за 6 лекара и 2 медицинска техничара

КУЛА, 19.09.2023. – Дом здравља Кула из месеца у месец, у организационом и у кадровском смислу, прави битне искораке, па је тако данас потписана Уредба по којој ће шест лекара и двоје медицинских техничара добити решење за стално запослење, што ће отворити могућност за запослење нових, стручних људи.

Директорка Дома здравља, Весна Томић, истакла је да се целокупна екипа Дома здравља труди и ради појачаним капацитетом, а на овај начин отвориће се нове могућности за упућивање нових стално запослених лекара и медицинских техничара на додатне едукације:

,,Целокупна екипа Дома здравља се стварно труди и ради појачаним капацитетом на постизању многобројних резултата. У последњих неколико месеци се ради како на пружању превентивне, тако и на пружању комплетне здравствене услуге. Дефицит кадра проблем је у целој нашој земљи, не само када је у питању високи, него и средњи кадар. Данас смо потписали Уредбу где ћемо одређени број лекара превести у стални радни однос, као и једне медицинске сестре и једног зубарског техничара, што нам је јако битно како бисмо, уз сагласност Министарства здравља, обезбедили услове за проширење кадровског плана и обезбеђивање капацитета како би се становништву општине Кула пружила адекватна здравствена услуга. Оно што је битно у целој причи је да се са овим отварају нове могућности за проширење спектра и упићивање истих на додатне едукације у смислу специјализација и слично, колико нам то капацитети на основу примарне здравствене установе обезбеђују, тако да ћемо и то имати у најави касније“.

Фото: Qmedia

Она је најавила нове акције превентивних прегледа које ће се у наредним недељама одржати како у Кули, тако и у другим насељеним местима наше општине:

,,Најављене су разне акције превентивних прегледа, о чему ће становништво бити благовремено обавештено. Следеће недеље биће превентива у смислу кардиоваскуларних обољења, а последње недеље септембра биће скрининг на карционом дојке, где ћемо, уз помоћ локалне самоуправе, обезбедити доступност самог прегледа, како становништву саме Куле, тако и у мањим местима, као што су Црвенка и Сивац, а које су јако битне како би здравствена услуга била адеквантно пружена становништву општине Кула“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, нагласио је да су сви кораци који се спроводе у Дому здравља допринели томе да квалитет здравствене услуге буде видљиво бољи, што је не само његов, него и утисак већине грађана:

,,У организационом смислу, у смислу опреме и инвестиција у саме објекте, а и у кадровском смислу готово сваки дан Дом здравља у Кули прави битне искораке. Ова кадровска појачања значе за што квалитетнију услугу према грађанима Дома здравља, исто као и набавка нове опреме која континуирано стиже из Министарства здравља, из Покрајинског секретаријата или нешто из Општинског буџета, и сређивање самог простора. Све су то кораци који доприносе да тај квалитет здравствене услуге буде видљиво бољи из месеца у месец, и то није само мој утисак, него уверен сам и већине грађана. Данашњи дан је посебно свечан јер 6 лекара и двоје медицинских техничара добијају решење за стално, што отвара могућност за запослење нових, стручних људи и подизање квалитета медицинске услуге у нашој општини“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакKúla községben folytatódik a játszóterek felújítása és újak létrehozása
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here