Ускоро отварање првог ,,Енергетског инфо центра“ у Кули: Обука за управнике зграда и представнике Општине

Фото: Општина Кула

КУЛА, 22.09.2023. – Пројекат ,,Боља енергија” Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и општина Кула ускоро отварају први ,,Енергетски инфо центар” који ће помагати грађанима да се информишу о енергетској ефикасности, о мерама које могу да предузму у циљу што мањег расипања енергије, као и о расположивим подстицајима које нуди држава. Пре отварања овог центра, које је планирано у октобру, организована је едукација за представнике општине и управнике зграда о механизмима и начинима функционисања ,,Енергетског инфо центра” која ће им користити у будућем раду са грађанима када центар буде отворен.

Задатак „Енергетског инфо центра“ јесте да се међу грађанима смањи енергетско сиромаштво настало великом потрошњом енергије и да им се обезбеди најбољи могући комфор уз најниже могуће трошкове. Све те информације грађани ће управо добити у ,,Енергетском инфо центру”, а оне се односе на погодности које им општина и држава нуде у виду субвенција, ради постизања енергетске ефикасности.

УСАИД-ов пројекат „Боља енергија“ већ другу годину заредом настоји да својим активностима не само едукује грађане, већ и да кроз реализацију пилот пројеката успостави моделе унапређења енергетске ефикасности у Србији. У оквиру ових активности, у партнерству са локалним самоуправама, као и грађанима интензивно се ради на успостављању и усвајању механизама финансирања енергетске ефикасности.

Извор: УСАИД

Претходни чланакДејан Берић – Ратни профитер и ратни злочинац лови у мутном
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here