Кошаркаши „Хајдука“ у нову сезону улазе са високим амбицијама

Фото: Qmedia

KУЛА, 26.09.2023. – Прошлогодишња сезона за кошаркаше кулског „Хајдука“ била је веома успешна. Куљани су се показали као тврд орах и својим партијама доказали су да у Кули кошарка итекако и даље станује. Ипак, прошла сезона је архивирана, а нова сезона креће већ за викенд. Тренер екипе „Хајдука“, Данило Боровић истакао је да је играчки кадар претрпео знатне измене и да је поприлично подмлађен. Ипак, амбиције остају исте, а то је борба за врх табеле:

„Што се припрема тиче, неки план је био да се крене 9. августа, али због мојих обавеза са репрезентацијом на Европском првенству, играчи су делимично радили те две недеље док ја нисам стигао, те можемо рећи да смо кренули 22. августа. Одиграли смо пет припремних утакмица, било је ту екипа и из вишег,наше лиге и из нижег ранга. Мислим да мало каснимо баш за тај период док ја нисам био ту, али момци заиста сјајно раде и надоместили су све то. Радимо два пута дневно, што је реткост у овој лиги и мислим да ће нам то дати предност у односу на друге клубове. Што се тиче амбиција, као и сваке године, идемо на победу у свакој утакмици, јер свака победа је корак ближе вишем рангу. Свакако, највећа амбиција је да напунимо халу, да репрезентујемо град на прави начин и да се прича о нама као о добром колективу. Имамо јако младу екипу са само два искуснија играча, а остало су момци од 17-19 година, тако да мислим да је управо та младост и тренинзи које имамо наша предност у односу на друге клубове“.

Вукашин Тодосијевић је једно од појачања екипе „Хајдука“, а у бачку равницу стигао је право из Крушевца Игра на позицији плеја, а рођен је 2005. године. Тодосијевић каже да му је превасходни циљ да настави даљи играчки напредак у „Хајдуку“, али и да се нада да ће својим играма допринети испуњењу клупских амбиција:

„Сусрет са кошарком десио се у мом граду Крушевцу и у старту сам знао да ћу се њоме бавити на дуже стазе. У „Хајдуку“ имам добре услове и доброг тренера и дошао сам да играчки напредујем у свим сферама. Што се очекивања од ове сезоне тиче, амбиција је једна, а то је улазак у виши ранг“.

Екипу „Хајдука“ појачао је и момак који је свој на своме. Александар Кривокапић игра на позицијама два и три, рођен је 2004. године и Куљанин је.

„Кошарка ми је, као и Вукашину, први спорт који сам почео да тренирам и, уједно, прва љубав. Управо ме је садашњи тренер Данило Боровић на почетку моје кошаркашке приче научио првим кошаркашким корацима. Сматрам да нам је свима амбиција иста, а то је пласман у виши ранг и сматрам да поседујемо квалитет за то. Тимски напредак је нешто чему сви тежимо, али, наравно, постоји и жеља за индивидуалним напретком, што важи и у мом случају. Тренер је строг али праведан, тренира се са залагањем и искрено се надам да ће све то заједно на крају дати жељени резултат“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ Србији сутра дан жалости због трагичних догађаја на Косову и Метохији
Следећаи чланакДом здравља Кула: 5 лекара и 3 техничара потписали уговоре за стално

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here