Подршка Општине Кула ученицима Економско-трговинске школе и пројекту „Млади ослушкују“

Фото: Центар за образовне политике

КУЛА, 27.09.2023. – У понедељак 25. септембра у просторијама Економско-трговинске школе одржан је састанак на ком су присуствовали представници школе, председник општине Кула, представник Школске управе Сомбор и представник Центра за образовне политике, организације која спроводи пројекат „Млади ослушкују – Оснаживање ученичких парламената за промоцију и залагање за људска права“.

Циљ састанка био је успостављање сарадње на самом почетку спровођења пројекта, односно пружање подршке ученицима, представницима Ученичког парламента и запосленима Економско-трговинске школе за учешће у пројекту.

Економско-трговинска школа једна је од укупно 16 средњих школа које од септембра месеца учествују у пројекту „Млади ослушкују“ који има за циљ да оснажи ученике у области људских права и подржи их у спровођењу малих акција како би се промовисала људска права у локалним заједницама.

У спровођењу и промоцији поменутих акција, како је истакао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, ученици ће имати подршку локалних институција и организација.

До краја године, за представнике локалне заједнице, као и за ученике и наставнике, биће одржано неколико обука које за циљ имају јачање компетенција у области људских права, њихове заштите и промоције.

Пројекат „Млади ослушкују“ спроводе организације цивилног друштва – Центар за образовне политике и Центар за социјалну политику, а финансијски је подржан од стране Европске уније.

Извор: Центар за образовне политике

Претходни чланак30. Међународни фестивал песника за децу ,,Булка“ у петак у Црвенки
Следећаи чланакУ Кули, Црвенки и Сивцу превентивни прегледи карцинома дојке и кардиоваскуларних обољења

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here