Дечија недеља: У понедељак карневал у свим насељеним местима општине Кула

Фото: Министарство за бригу о породици и демографију

КУЛА, 29.09.2023. – Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечијих права ће, као и до сада, бити обележена прве недеље у октобру. Ове године посебна важност се посвећује развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције, стога ће Дечија недеља ове године бити обележена под слоганом ,,Велико срце деце Србије“.

У вртићима у оквиру Предшколске установе ,,Бамби“, у свим насељеним местима у општини Кула, очекују се бројне активности којима ће се промовисати значај детета у локалној заједници.

По речима директорке ПУ ,,Бамби“, Снежане Булатовић, дечија недеља почеће великим карневалом, у понедељак 2. октобра од 10 часова. Деца из свих вртића у нашој општини шетаће костимирана по улицама, а породица ће бити добродошла да учествује у карневалу и да им буде подршка. Среда је дан који је посвећен породици и значају контуниуитета између породичног и вртићког живота, петак је спортски дан, а уторак и четвртак су дани који су предвиђени за дружења између деце из вртића. Како каже, Дечија недеља пуна је активности и прилика је да их локална заједница види и препозна као важне актере.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакДевети Дани бундеве 7. октобра у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here