Струја од 1. новембра скупља за 8 одсто, новим мерама Владе рачун мањи и за 40%

Фото: pixabay

СРБИЈА, 29.09.2023. – Савет Агенције за енергетику је на седници дао сагласност да се од 1. новембра повећа цена струје у Србији од за осам одсто. Киловат-сат струје за домаћинства и мале купце од новембра ће бити 10,26 динара, а са ПДВ-ом 14,29 динара.

Влада Србије је на предлог Министарства рударства и енергетике усвојила препоруку да Електропривреда Србије и предстојеће зиме обрачунава грађанима попусте од 20 до 40 одсто за рационалну потрошњу електричне енергије.

Попусти ће важити почев од октобарских рачуна ове године, закључно са рачуном за март следеће године.  За уштеде енергије од пет до 15 одсто обрачунава се попуст од 20 одсто, а за потрошњу од 15 до 20 одсто попуст је 25 одсто. Грађани који смање потрошњу струје између 20 и 25 одсто, моћи ће да рачунају на попуст од 30 одсто, док ће они који уштеде између 25 и 30 одсто енергије остварити попуст од 35 одсто. Највећи попуст од 40 одсто имаће домаћинства која потрошњу електричне енергије смање за више од 30 одсто.

Важно да домаћинство оствари уштеду или у односу на исти месец претходне године или на исти месец 2021. године, како би се попусти обрачунали на рачуну.

Извор: РТВ

Претходни чланакПотписани споразуми са још 17 фирми за акцију Пензионерске картице
Следећаи чланак„Хајдук“ дочекује „Тису“, кошаркаши „Хајдука“ стартују на свом терену

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here