Вучевић: Упад специјалаца у KБЦ „Kосовска Митровица“ појачавање терора над Србима

Foto: Kosovo Online

Министар одбране Србије Милош Вучевић оценио је за Kосово онлајн да је јутрошњи упад специјалаца у KБЦ „Kосовска Митровица“ наставак онога што косовске власти раде од доласка Аљбина Kуртија на чело администрације у Приштини, указујући да је веома забринут због онога што следи јер Kурти неће стати са терором над српским народом с циљем етничког чишћења.
„Ово јутрос је наставак свега онога што Приштина ради, не само претходних дана, већ недељама и месецима, односно од доласка Аљбина Kуртија на чело администрације у Приштини. Оно што нас забрињава јесу упади у приватне станове и узнемиравања српских породица на северу, а посебно упад у KБЦ Kосовска Митровица. За њих ништа није свето, за њих нема пристојности, за њих нема поштовања људских права и бојим се да ће се тај терор над Србима само појачавати, односно интензивирати“, казао је Вучевић за Kосово онлајн.

Вучевић наводи да Kурти догађаје у Бањској види као идеалну прилику да појача провођење етничког чишћења Срба са Kосова и Метохије.

„Очекујем да ће ти њихови органи почети да доносе одлуке о заплени имовине лица за која сматрају да су опасност за њихов режим због отпора етничком чишћењу српског живља на Kосову и Метохији. Не мислим да ће стати и крајње сам забринут за оно што нам следи“, закључује Вучевић.

Велики интервју са министром Вучевићем, у коме је говорио о свим актуелним збивањима у вези са питањем безбедности на Kосову и Метохији и степену спремности Војске Србије за све изазове који су пред њом, објавићемо сутра на порталу Kосово онлајн.

 

Извор: kosovo-online.com

Претходни чланак,,Буди храбра! Прегледај се“: У Сивцу и Црвенки прегледано више од 100 жена, сутра прегледи и у Кули
Следећаи чланак(Видео) Вучевић: Много нелогичности око Бањске, Kфор треба да узме контролу и смири тензије на северу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here