Обележена стогодишњица постојања фудбалског клуба „Русин“

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 02.10.2023. – Пригодним програмом обележено је сто година постојања фудбалског клуба „Русин“. Програм је почео литургијом у Катедралној цркви Светог оца Николаја, а другог дана обележавања одржана је изложба фотографија и свечана скупштина у Дому културе током које су додељена признања заслужним појединцима и током које је одржан богат културно-уметнички програм. Такође, за све присутне приређен је ручак на Игралишту „Јараш“, а у фудбалском делу програма наступали су пионири и ветерани. У вечерњим часовима организовано је дружење уз музику. Председник Фудбалског клуба „Русин“, Тихомир Медић, изразио је своје лично задовољство овим јубилејом. Такође, похвално се изразио о сарадњи са локалном самоуправом, која пружа адекватну подршку Фудбалском клубу „Русин“:

„Прослава стогодишњице нашег клуба је нешто што се доживи једном у животу. Поред изложбе фотографија и скупштине, приређен је и ручак и фудбалски део програма. Нисмо успели за стогодишњицу да се пласирамо у виши ранг, те остаје жал за тиме. Ове сезоне је знатно теже остати у лиги, доста играча је отишло, али ми се не предајемо јер је терен једино мерило. Када је реч о сарадњи са локалном самоуправом, она је одлична. У периоду од две-три године направили смо нове трибине и ограду, а такође су и комплетно реновиране клупске просторије. Наша сарадња је обострано срдачна, а сигуран сам да навијачи виде шта је све урађено“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, на почетку свечане скупштине честитао је свима којима је Фудбалски клуб „Русин“ у срцу један овакав јубилеј. Такође, Миљанић је истакао да општина Кула препознаје потребу улагања у спорт и важност коју он носи са собом, те да ће и убудуће један од приоритета локалне самоуправе бити наставак конкретне подршке спортским колективима:

„Као и у другим местима, и овде се улагало у спортске објекте. Урађене су и покривене трибине, а ове године су рађене просторије, свлачионице и санитарни чворови, тако да се трудимо да сваке године улажемо у спортске објекте, како би они били лепши и бољи. Данас је стадион у Руском Крстуру један леп објекат на којем има пуно деце и на којем наступа један клуб са богатом стогодишњом традицијом који баштини тековине фер плеја, спортског духа и толеранције“.

Извор: Qmedia

Претходни чланак30. Међународни фестивал песника за децу ,,Булка“: Главна награда за Јовану Аксентијевић из Крагујевца
Следећаи чланакТријумф „веверица“ над „Синђелићем“, успех „Липара“ на домаћем терену

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here