Додељени уговори за обнову верских објеката: 18 милиона динара за обнову Реформатске цркве у Сивцу

Фото: Покрајинска влада

НОВИ САД, 03. 10. 2023. – Након елементарних непогода које су у јулу задесиле север Србије, Покрајинска влада брзо је одреаговала па су тако данас, у присуству Драгане Милошевић, покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, уручени уговори о санацији штете за 69 оштећених верских објеката на територији АП Војводине у укупном износу од 101,7 милиона динара.

Доделом средстава у износу од 101,7 милиона динара биће санирана оштећења на верским објектима у Новом Саду, Бачкој Паланци, Руми, Сомбору, Старој Пазови, Шиду, Сремској Митровици, Опову, Оџацима, Панчеву, Ковачици, Зрењанину, Сечњу, Вршцу, Иригу, Беочину и Кули, а додељена средства биће усмерена за санацију кровова, олука, прозора, звоника, громобрана и за друге грађевинске радове и поправке.

Када је реч о општини Кула, Покрајинска влада је за санацију и реконструкцију торња на Реформатској хришћанској цркви у Сивцу определила 18 милиона динара. Остатак средстава, неопходних за реализацију пројекта, биће опредељено из буџета Општине Кула. Конкурс и избор извођача радова вршиће црквена општина, путем јавне набавке.

Извор: Qmedia

Претходни чланакБесплатни целодневни излети за родитеље и децу из општине Кула: Пријаве до 9. октобра
Следећаи чланакПотписан уговор за израду пројектно – техничке документације: Изградња затвореног базена са велнесом у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here