Велики инвестициони подухвати у току, приоритет свеопшти напредак и комуникација са грађанима

Фото: Qmedia

КУЛА, 04.10.2023. – Инвестициони токови у општини Кула већ дуги низ година несметано се одвијају. Нови путеви, хале, школе, домови здравља и много тога другог епилог је рада и залагања свих структура локалне самоуправе. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да се све инвестиције реализују у складу са очекивањима, оне које су реализоване наишле су на позитивну реакцију грађана, а оне инвестиције које тек следе представљају додатни позитиван импулс и позитивно обележје политике коју спроводи Српска напредна странка, како на локалу, тако и у покрајини и републици,  и председник државе, Александар Вучић:

„У току је јесењи период године и доста ствари се ради и доста ствари креће са реализацијом у општини Кула. Асфалтирају се улице и у Крушчићу, Сивцу а ускоро и у Кули, почиње реконструкција пута Руски Крстур-Крушчић, што уједно представља и највећу нашу инвестицију. Пут у Индустријској зони такође почиње да се ради, као и многи објекти, пре свега Ватрогасни дом, који је већ у изградњи и очекујемо ове године завршетак радова. Ускоро треба да почне изградња, односно реконструкција, бивше зграде МУП-а и изградња библиотеке и музеја, као и многе, условно речено, мање ствари готово у сваком насељеном месту. Део недостајуће канализације у Црвенки треба да се ради, затим ових дана треба да крене реконструкција црвеначке хале, односно замена портала, као и завршетак тоалета у основној школи у Црвенки. У Сивцу ће се радити реконструкција торња цркве и многе друге ствари. У сваком насељеном месту, иако је крај грађевинске сезоне, доста се активно ради и то је негде тренд и политика свих ових година. Оно што је, сигурно, највећа инвестиција, где очекујемо у току овог месеца и потписивање уговора, јесте изградња обилазнице. Паралелно са тим су и политичке активности и Српска напредна странка, и на нивоу наше општине активна је током целе године, има своје редовне активности а сада, како су најављени избори највероватније у децембру, те активности су нешто фреквентније, наши активисти су већ увелико на терену и то није неуобичајено, зато што током целе године имамо и разговоре са грађанима и штандове и разне друге акције које се спроводе и које су начин функционисања наше странке“.

Миљанић се, такође, осврнуо и на, како је рекао, полуинформације, дезинформације и отворене лажи које се пласирају путем друштвених мрежа од стране разних политичких и квазиполитичких фактора. Рекао је да, ипак, грађани са лакоћом препознају истину од лажи и да су свесни резултата који су постигнути претходних година на територији кулске општине:

„Оно што је спомињано и што је провејавано у претходном периоду јесу вести и објаве које су на разним лажним и званичним профилима наклоњеним опозицији и које су у 99% случајева лажне. Једна од потпуних лажи и измишљотина јесте та да ће у општини Кула бити одржани локални избори или нешто слично, али начин функционисања и опозиције и разноразних профила јесте супротан свакој логици и здравом разуму и показује се у свим овим годинама да њих време демантује, јер све што износе је потпуна неистина. Такав је случај и са масом увреда и измишљотина које су претходних дана и месеци износили или, са друге стране, некаквих информација којима они располажу и слично. Што се тиче општине Кула, све активности, и у смислу реализације планова и изградње, потпуно нормално функционишу и теку, а такође и у политичком смислу сви планови се реализују оном динамиком која је и предвиђена“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСедам златних медаља за карате клуб „Тао“ у Београду
Следећаи чланакНа стадиону ,,Хајдука“ одржана традиционална ,,Трка за срећније детињство“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here